Foto: Pixabay

Ondernemersnieuws rondom corona-crisis

De corona-crisis noopt veel ondernemers tot het tijdelijk staken van hun activiteiten. Maar vaak zijn de lokale ondernemers heel creatief in het bedenken van alternatieven.

Brasserie Staverden

"We nemen contact op met alle gasten die reeds een reservering hadden gemaakt, een verjaardag/diner of huwelijk gepland hadden in de periode tot en met 6 april. Ook de ouderen-verwen-dag die we gepland hadden op 1 april kan geen doorgang vinden. Maar.. we gaan niet helemaal dicht. We bieden klanten een lunch of picknick to go! Men is van vrijdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur van harte welkom voor het afhalen van een lunch of goed gevulde picknick."

Van Buuren Opleidingen

"In verband met het sluiten van o.a. de scholen en het CBR door de ontwikkelingen van het coronavirus, neemt Van Buuren Opleidingen haar verantwoordelijkheid door ook te stoppen met het aanbieden van theorie- en praktijklessen en code 95 cursussen tot nader bericht op alle vestigingen. Op dit moment is het CBR gesloten t/m 31 maart. Dit houdt Van Buuren Opleidingen ook aan."

Warenmarkten

"De nodige warenmarkten worden momenteel door gemeentes afgelast. Dit terwijl de warenmarkt een belangrijke functie vervult in de aankoop van verse voedingsmiddelen", stelt Megan van Koerten van Holland Kaascentrum. "Een bezoek aan de warenmarkt is met meer beschikbare vrije tijd voor veel mensen een gezonde en veilige ontspanning om de (noodzakelijke) boodschappen te doen. De warenmarkt gaat bewust om met de risico’s die het virus met zich meebrengt. Er zijn uitgebreide protocollen ontwikkeld om het bezoek aan de markt veilig te houden."


Foto: Holland Kaascentrum

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden