Korfbalster Daphne van den Berg (Dindoa) voor het nieuwe huis in Ermelo.
Korfbalster Daphne van den Berg (Dindoa) voor het nieuwe huis in Ermelo. (Foto: Eigen foto)

Van den Berg wil ervaring doorgeven

Ermelo - Daphne van den Berg keerde in de zomer van 2018 terug bij Dindoa, de club waar ze op haar vijfde begon en tot en met haar achttiende in de jeugd speelde. Daarna koos ze voor haar ontwikkeling voor het hoger spelende Unitas. De Ermelose, vorige week zondag 25 jaar geworden, wil haar ervaring nu overbrengen op jongere teamgenoten.

Marco Jansen

ERMELO - "Bij Unitas was ik altijd een van de jongeren; bij het eerste van Dindoa ben ik nu de oudste dame", vertelt Daphne van den Berg. ''Ik kan nu in een klasse lager meer een leidersrol op mij nemen en anderen beter maken. Ik vind het leuk om mijn bagage, ik heb ook in de vijf jaar bij Unitas ontzettend veel geleerd, nu over te dragen op anderen. Het is mooi om samen als team te presteren met ieder in de functie waar hij of zij goed in is.''

Collectief

Het collectief is dit seizoen de kracht van Dindoa, wat ook bleek in de topper tegen koploper KVA, die eindigde in 23-23. ''Zij leunden op een aantal spelers die scherp waren, waaronder een oudere speler (Dennis de Jong) van 36, die er denk ik wel tien heeft gescoord. Ik vond ons als team beter presteren. We hebben als collectief echt een goede wedstrijd neergezet en hielden ons als vak goed aan de opdrachten. Zelf was ik vooral de tweede helft scherp en leverde scorend mijn bijdrage’’, aldus Van den Berg, die tot zes treffers kwam. ''Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen, het mooie aan korfbal waar je het voor doet. Ook de scheidsrechter vond het een mooie pot op overgangsklasse niveau.”

Het punt was echter niet genoeg om de titelkansen in eigen hand te krijgen, Dindoa is nu afhankelijk van KVA. De Ermelose club is met Achilles en Die Haghe nog in de titelstrijd. ,,Ik vind ons als team wel het beste en daarna toch KVA. We willen kampioen worden en uit de eerste klasse. We zitten er dicht tegenaan, maar zijn iets te wisselvallig, waardoor het nog net niet lukt. Het is balen dat we de regie over het kampioenschap nu niet meer in eigen hand hebben.”

In het dagelijks leven is Van den Berg psychomotorisch therapeut en werkt vier dagen per week bij Abrona in Huis ter Heide (Zeist). "Ik geef therapie aan mensen met een verstandelijke beperking met als doel gedragsverandering te bewerkstelligen. Door sport en spel of lichaamsgeoriënteerde oefeningen komt de cliënt in beweging."

Sinds afgelopen weekend woont ze samen met clubgenoot Roy van Boven in een Ermelo's nieuwbouwproject. Naast spelen in Dindoa 1 zit Van den Berg in de technische commissie en is daar verantwoordelijk voor de E- en F-jeugd en de Kangoeroes van de Ermelose club. ''Ik kijk regelmatig naar de ontwikkeling van kinderen. Ook teamindeling en beleid hoort daarbij: hoe willen wij onze spelers opleiden. Ik ben aanspreekpunt voor ouders bij vragen.”

Van den Berg ziet zichzelf nog jaren bij Dindoa spelen. "We zijn een heel jonge ploeg die nog jaren meekan. Zelf ga ik door zolang mijn lichaam het volhoudt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden