Foto: Pixabay

St Jansdal maakt zich op voor toestroom

Harderwijk - Ziekenhuis St Jansdal maakt drie verpleegafdelingen vrij voor de opvang van coronapatiënten. Hiermee zijn er zestig bedden beschikbaar waar patiënten met het coronavirus verpleegd kunnen worden. Daarnaast gaan veel geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli’s niet door.

De afspraken op de poliklinieken worden sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. “Met deze maatregel willen we voorkomen dat grote aantallen patiënten naar het ziekenhuis komen”, aldus bestuursvoorzitter Relinde Weil. “Het is belangrijk dat patiënten op dit moment bij voorkeur zoveel mogelijk thuisblijven en niet naar het ziekenhuis komen.” 

Daarnaast is er een toenemend ziekteverzuim onder medewerkers als gevolg van het coronavirus. “Door het annuleren van veel planbare zorg kunnen we medewerkers op andere plekken inzetten waar ze hard nodig zijn”, legt Relinde Weil uit. “Doordat geplande operaties niet meer doorgaan, besparen we ook op de steeds schaarser wordende beschermingsmaterialen.”

Het verzoek om niet naar het ziekenhuis te komen, indien niet noodzakelijk, gaat dus onverminderd door. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden