Handwerkjuffie, masterontwerpster in memorydekens.
Handwerkjuffie, masterontwerpster in memorydekens. (Foto: Handwerkjuffie)

Memorydeken: Herinneringen in een deken van dierbare kleding

Koester jij warme gevoelens bij het zien van de eerste babyrompertjes van jouw zoon of dochter? Vind je het moeilijk om de eerste kleertjes van jou kind weg te doen? Is er een dierbaar familielid onlangs overleden en doet het te veel pijn om afstand te doen van zijn of haar kleding? Zou je het niet fijn vinden je om jouw dierbare dicht bij je te voelen als een warme deken?

Ermelo - Vaak zie je dat kleding van een dierbare nog even in de kast blijft hangen. Of verdwijnt in een doos op zolder. Zomaar weg doen is te pijnlijk, te veel emoties. Maar in de doos op zolder kijk je ook niet vaak meer. Waarom zou je het in een doos bewaren of weggeven als je er iedere dag nog van kan genieten?

Stéphanie Brouwer-Haytink is masterontwerpster in memorydekens. Onder de naam ‘Handwerkjuffie' maakt prachtige en bruikbare lappendekens waarin details van favoriete kledingstukken zijn verwerkt. Dekens waarmee je je kan omarmen als je troost zoekt of verlangd naar wat eens was. Waarin shirts en andere kledingstukken verwerkt zijn, waaraan jij de mooiste herinneringen bewaard.

Stéphanie begrijpt dat als geen ander. Je wilt een herinneringsdeken die met zorg en liefde gemaakt wordt. Ieder bijzonder detail zorgvuldig geselecteerd en behandeld. In het kleurenbeeld zoals jij zelf het liefste ziet. En met veel precisie gemaakt.

“Het begon ooit met een deken voor mijn dochter. Zij was uit haar kleding gegroeid en ik kon geen afscheid nemen van al die fleurige kleding. Ik maakte de eerste herinneringsdeken voor haar. Maar al snel kwam een eerste opdracht voor een deken met babykleding.

Inmiddels gaven al ruim 50 klanten uit Nederland en België hun vertrouwen. En maakte ik hen blij met een zo’n handgemaakte deken vol details. Als je goed kijkt zie je een broekzak, manchet van een overhemd, een stiksel van een shirt. Ook al zijn de kledingstukken omgetoverd in lapjes, je herkent direct nog wat het was.

Een memory quilt is niet in één dag gemaakt. Er gaat wel even wat uren en werk in zitten... lapjes knippen, kleuren kiezen waar jij blij van wordt, en een mooie compositie bepalen. Vervolgens lapje voor lapje aan elkaar maken, secuur doorstikken en een fraaie rand eromheen maken. Als de deken na ongeveer 6 weken klaar is, is de reactie bij het zien vaak emotioneel. Zoveel herkenning en verhalen die terugkomen.

Zou je meer willen weten of zelf een memorydeken willen laten maken? Meer info vind je op handwerkjuffie.nl/memorydeken of bij Handwerkjuffie, Ermelo, tel. 06-54651314.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden