Leerlingen bedenken aan de hand van meegebrachte producten wat de Romeinen zoal aten
Leerlingen bedenken aan de hand van meegebrachte producten wat de Romeinen zoal aten (Foto: Marieke Tennekes)

Leerlingen steken neus in Romeinse zaken

Ermelo - Afgelopen week kregen leerlingen uit klas 1 van atheneum/havo en tweetalig vwo van Christelijk College Groevenbeek even een keer geen les van hun eigen geschiedenisdocent. Twee vrijwilligers van het museum Het Pakhuis in Ermelo gaven tijdens een workshop over de Romeinen.

De leerlingen zochten met elkaar naar antwoorden op vragen als: waar kwamen de Romeinen vandaan, wat deden zij in Ermelo, welke kleding droegen zij, wat hadden zij bij zich en wat aten zij zoal. De workshops waren voor de leerlingen een leerzame en unieke start van hun project over de Romeinen.

De workshop is ontwikkeld door Het Pakhuis en vertelt het verhaal over de Romeinen in Nederland in het algemeen en in Ermelo (het Marskamp) in het bijzonder. De leerlingen hebben de opdracht om een werkstuk te maken over de Romeinen in Ermelo. Naast het volgen van de workshop, bezoeken zij ook in het museum de expositie over de Romeinen in Ermelo.

Geschiedenisdocent Jan Oldeman: “Je kunt over de Romeinen in het algemeen hebben, maar door leerlingen te laten zien dat de Romeinen in Ermelo zijn geweest, raken ze heel betrokken bij de les en gaan ze actief aan de slag met dit onderwerp.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden