Grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied.
Grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied. (Foto: )

Alle inwoners betrekken bij groot windenergieproject

Ermelo - Buurtvereniging Horst en Telgt heeft in 2017 de Werkgroep Duurzame Energie opgezet met als doel om mee te denken over grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied. De Werkgroep is aan de slag gegaan om een project te realiseren waarbij de lusten en de lasten eerlijk verdeeld worden. Op dinsdag 3 maart is er een informatiebijeenkomst.

Daarbij is het participeren van de inwoners uit heel Ermelo van groot belang. Om deze reden is de Werkgroep samen met de landeigenaren op zoek gegaan naar een geschikte ontwikkelaar voor duurzame energie die het maken van een plan kon ondersteunen. ''We willende lusten en de lasten liever in de buurt houden. Daarom hebben we zelf onderzoek gedaan naar andere partijen’’, legt Marco van Donkersgoed van de werkgroep Duurzame Energie uit.

De zoektocht heeft geleidt naar Prowind. De Werkgroep heeft, in samenwerking met Prowind en negentien landeigenaren, een opzet gemaakt voor een sociaal plan. Dit plan willen de Werkgroep en Prowind graag met alle inwoners van de gemeente Ermelo delen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd op dinsdagavond 3 maart, vanaf 20.00 uur in De Dialoog aan het Raadhuisplein. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden