Foto: Henk Merjenburgh

Cadeautje aan onderwijscollega’s uit de regio

Harderwijk - Een inspirerende middag, samen met honderden collega’s uit het werkveld. Op woensdag 19 februari hield het CCNV een onderwijscongres, ter ere van het 100-jarig bestaan: een cadeautje aan de collega’s en onderwijscollega’s uit de regio. 

Vele docenten, onderwijsondersteuners en andere medewerkers gingen in op de uitnodiging en werden ontvangen vanaf 12.00 uur met een lunch. 

Om 13.30 uur begon het programma in de theaterzaal met een speech van rector-bestuurder Elly Bakker-Pierik. Hierna werd een cheque overhandigd van het Burgerweeshuis Harderwijk aan onze school. Vervolgens begon de eerste spreker van de middag, Claire Boonstra. Zij deelde haar visie op het onderwijs en besprak met de aanwezigen vragen als: wat is voor jou de bedoeling van onderwijs, je belofte aan kinderen en de wereld? 

Na Claire Boonstra kwam Erik Scherder spreken. De nadruk in zijn verhaal lag op het belang van muziek en sport in het onderwijs. Uiteraard gaf hij de deelnemers ook een kijkje in de hersenen en vertelde over de ontwikkeling van dit orgaan bij kinderen en jongeren. Tijdens het congres was er de mogelijkheid voor deelnemers om vragen te stellen. 

De middag werd afgesloten met het onthullen van het beeld ‘100 jaar CCNV’. Dit beeld is cadeau gegeven door de reünisten die vorig jaar de twee reünies hebben bezocht. Een schaalmodel werd getoond op het podium, het echte beeld van ruim twee meter komt te staan op de plek waar nu de tijdelijke huisvesting staat, naast de ingang van de school. 

Na afloop konden de deelnemers napraten tijdens de borrel. Het was een inspirerende en mooie middag met voor velen bekende collega’s uit de regio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden