Op 17 februari tekenden de betrokkenen waaronder burgemeester Baars het convenant 'Cameratoezicht'.
Op 17 februari tekenden de betrokkenen waaronder burgemeester Baars het convenant 'Cameratoezicht'. (Foto: JAN DE ROO FOTOGRAFIE)

Wie bevinden zich allemaal op de bedrijventerreinen?

Het convenant 'Cameratoezicht' is afgelopen maandag ondertekend. Deze ondertekening vormt de aftrap van de collectieve aanleg van camerabeveiliging op de bedrijventerreinen Veldzicht en Kerkdennen.

Ermelo - De SCBE (waar de gemeente ook deel vanuit maakt) en de politie hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilig bedrijventerrein. De diverse bedrijventerreinen hebben er baat bij dat er goed toezicht is op tijden dat er weinig activiteiten zijn op het bedrijfsterrein. Hiermee wordt voorkomen dat er misdrijven plaatsvinden. Uit onderzoek naar de veiligheidssituatie op de bedrijventerreinen en de behoefte aan camerabeveiliging bij de ondernemers, blijkt dat er een breed draagvlak is bij de ondernemers voor de collectieve aanleg van camerabeveiliging in het openbaar gebied.

Het cameratoezicht bestaat uit beveiliging op afstand van het bedrijventerrein en de inzet van kentekenregistratie met ANPR-camera's. Met de kentekenregistratie kan worden nagegaan welke motorvoertuigen zich op het bedrijventerrein bevinden voor, tijdens en na een eventuele alarmmelding. Het kan ook gebruikt worden bij trendanalyse ter voorkoming van incidenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden