Campagnebeeld Verborgen Brieven
Campagnebeeld Verborgen Brieven (Foto: Museum Het Pakhuis)

Voorjaarsvakantie in Museum Het Pakhuis

Van zaterdag 22 februari tot en met zaterdag 29 februari is het voorjaarsvakantie. Heb jij al leuke dingen gepland? Kom met je familie naar Museum Het Pakhuis! In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen.

Ermelo - Vooral in de schoolvakanties: dan zijn er verschillende activiteiten voor het hele gezin. Maak een reis terug in de tijd en ervaar hoe mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten leven. Er zijn spannende interactieve belevingen voor jong en oud! Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van.

Deelname aan alle onderstaande activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree. Let op: Museum Het Pakhuis is op zondag en maandag gesloten.

Alles op de bon: zaterdag 22 februari

Wat ligt er ’s avonds bij jou op je bord? Boontjes, spruitjes, rode kool? Ontdek in Het Pakhuis de vergeten groenten uit de oorlog. Koken ging toen heel anders dan nu! Of maak een mooie bevrijdingsrok van papier. Welke dagen in je leven zijn voor jou belangrijk? Die krijgen ook een plek op je rok!

Aanvang: Alles op de bon is de gehele dag beschikbaar. Het museum is geopend van 10:30 tot 16:30 uur.
Duur: ongeveer 30 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Koffer vol verhalen: verstop je! Dinsdag 25 februari

Eén van de activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie is: Koffer vol verhalen: verstop je! Onderduiken, hout sprokkelen in het bos, naar de radio luisteren: tijdens de Tweede Wereldoorlog moest er heel veel stiekem. Tijdens deze koffer vol verhalen ontdek je hoe mensen elkaar probeerden te helpen in oorlogstijd. Durf jij je in de schuilplaats te verstoppen?

Aanvang: 14:00 uur.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Geheimtaal: woensdag 26 februari

Heb je een geheim dat niet iedereen mag weten? Schrijf het op in geheimtaal! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er geheime boodschappen verspreid onder het verzet. Ontdek de codetaal van vroeger. Lukt het jou om zelf ook een geheime boodschap te versturen?

Aanvang: 14:00 uur.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Koffer vol verhalen: illegale kranten: donderdag 27 februari

De Duitse bezetter wilde niet dat sommige informatie verspreid werd. Kranten werden verboden en algemene aankondigingen werden gecontroleerd. Toch lukte het om illegale kranten en boodschappen te drukken en verspreiden. Ontdek het tijdens deze koffer vol verhalen over de drukkerij!

Aanvang: 14:00 uur.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Koffer vol verhalen: eten wat de pot schaft! Vrijdag 28 februari

Op je verjaardag mag je vaak kiezen wat je wilt eten. Maar 75 jaar geleden was dat lang niet altijd zo! Test je kennis over de gerechten van toen: weet jij wat een pastinaak is? Leer van een echte boer en zijn vrouw wat en hoe er gegeten werd tijdens de oorlog.

Aanvang: 14:00 uur.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Op de vlucht! Zaterdag 29 februari

Het is oorlog. Jouw familie moet vluchten, er is een schuilplaats waar je naar toe kan. Maar wat neem je mee en wat laat je achter? Een mobiele telefoon? Een warme trui? Of pak je toch snel die zaklantaarn? En vergeet de kat niet! Speel jij dit spannende gezinsspel mee?

Aanvang: 14:00 uur.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis zet zich in om het erfgoed van Ermelo en omstreken te verzamelen, te beheren en te presenteren. De collectie van het museum bestaat voornamelijk uit archeologische vondsten van de Veluwe. Elk jaar opent een nieuwe tentoonstelling over een aan Ermelo verwant onderwerp. In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Museum Het Pakhuis viert de vrijheid en herdenkt de oorlogsslachtoffers met de tentoonstelling 'Verborgen Brieven'. De correspondentie tussen de twee in Ermelo ondergedoken joodse kinderen Bram en Eva en hun ouders staat hierin centraal.

hetpakhuisermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden