Foto: Hans van Oosterhoudt

Raad van State: dwangsom is niet onterecht opgelegd

De gemeente Ermelo mag een dwangsom opleggen aan een inwoonster van Speuld voor twee illegale bouwwerken.

Dat is beslist door de voorzieningrechter van de Raad van State. Aanleiding was een verzoek van de betreffende inwoonster de dwangsom op te schorten tot een definitief besluit is ERMELO - genomen op het hoger beroep dat door haar is ingesteld tegen het opleggen van de dwangsom. Het gaat om een dwangsom van tweeduizend euro per gebouw met een maximum van twintigduizend euro per gebouw. De dwangsom gaat in twee weken na de uitspraak van de voorzieningrechter.

De gebouwen zijn volgens de gemeente Ermelo in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied Agrarische enclave en Speuld." Volgens de vrouw heeft een ambtenaar van de gemeente echter toegezegd dat de gebouwen vergunningsvrij mochten worden gebouwd.

De voorzieningrechter is van mening dat er geen hard bewijs is voor eventuele toezeggingen. Ook zag hij geen noodzaak in te gaan op het verzoek van de inwoonster van Speuld de betreffende ambtenaar als getuige te horen. De ambtenaar is al door de rechtbank gehoord en dat verslag is opgenomen in het dossier. Dat vindt de rechter op dit moment voldoende.

In een later stadium vindt behandeling plaats in een zogenoemde bodemprocedure.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden