Merel Geursen (nr. 58) wint zilver. (foto: Wessel Geursen)
Merel Geursen (nr. 58) wint zilver. (foto: Wessel Geursen) (Foto: Wessel Geursen)

Ermelose podiumplaatsen bij crosscompetitie

In de herfst en winter lopen atleten van de Harderwijkse atletiekvereniging Athlos crosswedstrijden over een heuvelachtig parcours, vaak met mul zand en dwars door de bossen.

Harderwijk/Ermelo - Het gaat daarbij niet om de gelopen tijd zoals bij een weg- of baanwedstrijd, maar om de zwaar bevochten plek in de klassering.

Vaak wordt dat dan nog in de laatste meters uitgemaakt met snerpende eindsprints en soms valpartijen.

Na vier wedstrijden wordt de eindstand van de Gelders-Overijsselse crosscompetitie opgemaakt. Afgelopen zaterdag vond de laatste crosswedstrijd plaats in het Netlpark in Kraggenburg. Veel atleten van Athlos hebben steeds voorin gestreden. Dat werd beloond.

Maar liefst 15 Athlosatleten uit diverse leeftijdscategorieën mochten het erepodium betreden om hun welverdiende beker in ontvangst te nemen. Daaronder ook de Ermelose atleten Merel Geursen, Ruben Postma en Raimo Westerhof die het zilver mee mochten meenemen en er was brons voor Demi Huijsmans.

Deze topvorm kunnen de atleten goed gebruiken in de voorbereiding op diverse afstanden tijdens de halve marathon van Harderwijk op zaterdag 14 maart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden