De kledingbank verdient een vaste locatie
De kledingbank verdient een vaste locatie (Foto: Alex Kleijnen)

Vaste plek nodig voor kledingbank

De kledingbank in Ermelo verdient een vaste plek. In de afgelopen jaren is er driemaal gedwongen verhuisd en een nieuwe verhuizing zit er aan te komen. Ongewenst, zo vindt raadslid Alex Kleijnen (Progressief Ermelo).

Wijnand Kooijmans

ERMELO – Het oude voormalige schoolgebouw waar de kledingbank in zit is versleten en gaat tegen de vlakte. De huur is opgezegd. Dat geldt ook voor de Volksuniversiteit maar deze organisatie heeft uit eigen beweging besloten helemaal te stoppen. In het leven geroepen om de mens te verheffen. Maar, zo geeft Kleijnen aan, de spirit is er uit en de belangstelling voor de activiteiten verdwenen. Ingehaald door wat op internet op valt te halen aan gratis educatie. Kleijnen: “Met het verdwijnen van de volksuniversiteit gaat er toch een stukje sociaal cultureel leven uit ons dorp verloren.”

De kledingbank is een initiatief van de Stichting Welzijn Ermelo. “Steeds meer mensen weten de weg hier naar toe te vinden”, zo heeft Kleijnen zelf ervaren tijdens een werkbezoek. “Het gaat om mensen met een kleine beurs. Op bijstandsniveau of zelfs daaronder. De dinsdagmiddag komen er gemiddeld boven de twintig mensen. De donderdagochtend is het wat rustiger.”

In totaal negen mensen runnen de kledingmarkt. Kleijnen: ‘Tegen een kleine vergoeding wordt schone herbruikbare kleding verstrekt. In 2019 ging het om 2.396 kledingstukken. Kort geleden is ook besloten de woensdagmiddag open te gaan, speciaal voor ouders met kinderen. Voor mij is het duidelijk geworden dat de kledingbank voorziet in een behoefte voor veel mensen met een minimum inkomen. Dat maakt dat ik vind dat ze een vaste plek moeten krijgen. Het gedwongen verhuizen moet niet meer nodig zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden