De winnaar van het toernooi was Alfred Willems uit Harderwijk, die voor de tweede keer dit toernooi won.
De winnaar van het toernooi was Alfred Willems uit Harderwijk, die voor de tweede keer dit toernooi won. (Foto: )

Record aantal hoogste finishen op '156- toernooi'

Op het jaarlijkse 156 Gijs Termaat Toernooi werd een record aantal hoogste finishen van 156 punten gedart. " Wat een topavond", zoals een van de organisatoren het mooi verwoord. "Dit 156- toernooi overtreft de vorige versies."

Ermelo - De Ermelose dartclub hield voor de zevende keer dit darttoernooi, dat ter ere van de overleden bestuurlid Gijs Termaat, waarbij met 156 punten in plaats van de gebruikelijk 501 punten wordt begonnen.
Dit betekent dat er een vlugge doorloop in de korte wedstrijden is en na de poulefase nog een knock-out ronde gespeeld kon worden.

Binnen de eerste wedstrijd werd direct de hoogste finish van 156 punten uitgegooid. Echter bleef het niet daarbij. Janno van Oene en Alfred Willems wisten beide twee keer deze finish te gooien. En de heren Gerald Riezebos en Jacco Herzog lieten ook zien dat ze 156 punten kunnen uitgooien.

In de halve finales moesten Roy Hetem en Rick Vierhout met een gedeelde derde plek de dartbaan verlaten.
In de daarop gespeelde finale moest Hylco van de Wal genoegen nemen met de 2de plaats. De winnaar van het toernooi was Alfred Willems uit Harderwijk, die voor de tweede keer dit toernooi won.

De Ermelose Dart Club is tevreden met de resultaten. "Het gaat weer goed met de dartclub. We darten elke maandagavond met zo'n 20 tot 30 man. En dit verloopt zo goed dat we ook zijn begonnen met jeugddarten.''

Jeugddarten

Op 10 en 17 februari hebben we nog 2 jeugd workshops en op vrijdagmiddag 28 februari organiseren we een jeugdtoernooi voor iedereen van 6 tot 18 jaar die het dartbord kan raken. We hopen dat we daarna met een jeugdcompetitie vanaf 13 jaar kunnen starten." Aldus de enthousiaste jeugdbegeleidster Jeanet. Voor meer informatie kan men dartclub@chello.nl mailen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden