Steven Brink geeft instructies tijdens de training bij Dindoa. "Spelers zijn intrinsiek gemotiveerd." (foto: Dindoa)
Steven Brink geeft instructies tijdens de training bij Dindoa. "Spelers zijn intrinsiek gemotiveerd." (foto: Dindoa) (Foto: Dindoa)

Steven Brink met Dindoa op titeljacht

Dindoa verlengde vorige week dinsdag de verbintenis met Steven Brink met een tweede seizoen. De hoofdtrainer (36) uit Veenendaal wil met de Ermelose korfballers naar de overgangsklasse, waar de ploeg op het veld in de middenmoot meedraait. In de zaal wil Dindoa tot het laatst meestrijden om de titel in de eerste klasse D.

Marco Jansen

ERMELO - Brink, van beroep IT consultant, vormt een duo met Herman Egberts uit Ede, die Dindoa 2 onder zijn hoede heeft. "Vorig jaar, toen ik nog bij SKF zat, was hij trainer van DOS Kampen en zaten we in dezelfde competitie. Nu is de samenwerking erg prettig, en ook gaat meer dan 90% van de selectie volgend jaar door. De TC en de spelers willen verder met ons. Gezien deze ontwikkeling tekenen we graag bij.''

Brink is nog wel gepolst door andere clubs, maar heeft zelf niet actief gezocht. "Die clubs waren van hoger niveau, maar ik had totaal geen aanleiding om verder te kijken. Mijn intentie is langer verbonden te zijn aan Dindoa. Er is nog veel werk te verzetten.''

Dorps karakter

Brink heeft met Telstar, DOS (Westbroek) en SKF nog drie clubs als trainer achter zijn naam. Bij Dindoa in Ermelo ervaart hij een 'dorpse cultuur'. "Het is 'ons kent ons' en hard werken voor elkaar. Spelers zijn intrinsiek gemotiveerd: geen poespas, gewoon gaan. Dindoa is een hechte club met ruim 400 leden en een prachtige accommodatie met eigen zaal en spreekruimte. Er wordt geïnvesteerd in een goede jeugdopleiding. Dindoa haalt geen spelers om op een bepaald niveau te spelen. De TC ziet dit als duurzaam proces en daar sta ik volledig achter. Dat maakt de club mooi en sterk."

Brink volgde in augustus Evert Houtriet op, die succes had met twee veldtitels op rij. Dat zorgt bij hem niet voor extra druk. "Ik stond er blanco in en ben opnieuw begonnen. Ik kende maar een enkeling vanuit de jeugd. Dat betekende dat Jonathan van der Beek, jarenlang een vaste waarde, toch in het tweede moest beginnen. Jorik Velgersdijk kwam daar door een blessure ook tijdelijk in terecht. Ons idee is dat je dan eerst 'in 2' moet herstellen. Vorig jaar was dat anders. Het geeft op korte termijn wat meer wrijving, maar op lange termijn wordt de selectie breder en sterker om blessures op te vangen."

Brink vindt dat de selectie na een half jaar al in niveau omhoog is gegaan. "Spelers zien ook dat als ze een goede week draaien in het tweede, ze de kans krijgen om zich als invaller in het eerste te laten zien. Dat geeft meer concurrentie. Als Dindoa 2 promoveert, gaan ze ook met schotklok spelen. Dat geeft dynamiek en een enorme toegevoegde waarde."

Het hoofddoel blijft het kampioenschap van het eerste. Dindoa is met Achilles (Den Haag) en KVA (Amstelveen) verwikkeld in de titelstrijd, waarbij de Hagenezen nog op pole position staan. "Ik denk dat één van deze drie kampioen wordt en zo schat ik onze kansen momenteel ook in. We hebben op hoger niveau zeker wat te vertellen, maar we krijgen nog lastige wedstrijden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden