Unieke Winterreise van Schubert in Oude Kerk

Zanger Martijn Cornet is een veelgeprezen musicus met een ruime ervaring in binnen- en buitenland. (foto: Sarah Wijzenbeek)
Zanger Martijn Cornet is een veelgeprezen musicus met een ruime ervaring in binnen- en buitenland. (foto: Sarah Wijzenbeek) (Foto: Sarah Wijzenbeek)

Zaterdag 15 februari om 20:00 uur wordt in de serie Randmeerconcerten de liederencyclus Winterreise van Schubert uitgevoerd in de Oude Kerk Ermelo, in een arrangement voor het Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet. De wereldberoemde reeks van 24 liederen is oorspronkelijk geschreven voor een duo van zang en piano. De kracht van Schuberts beeldtaal komt door de gelijkwaardigheid van deze twee partners, in een hechte wisselwerking.

Ermelo - Op verzoek van het Ragazze Quartet maakte componist Wim ten Have een bewerking van de pianopartij, omdat een strijkkwartet extra mogelijkheden tot subtiele kleuring heeft. Het bleek een gedurfde artistieke uitdaging met een sfeervol en aangrijpend effect. De ‘Ragazze’ vormen een internationaal spraakmakend Nederlands strijkkwartet van vier vrouwelijke musici. Zanger Martijn Cornet is een veelgeprezen musicus met een ruime concert-, opera- en liederenervaring in binnen- en buitenland.

Datum, tijdstip en plaats: zaterdag 15 februari. Aanvang 20.00 uur. Oude Kerk Ermelo, Kerkbrink 1.

Kaartverkoop: bij voorkeur via de website (E-tickets). Ook kan men aan de ingang van de kerkzaal een toegangsbewijs kopen (geen PIN).

Nadere gegevens over inhoud en organisatie van het concert zijn te vinden op www.randmeerconcerten.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden