Pluimvee. Esther schildert het liefst dieren.  (foto: Esther Verburgt)
Pluimvee. Esther schildert het liefst dieren. (foto: Esther Verburgt) (Foto: Esther Verburgt)

Drie creatieve generaties in StEK galerie Ermelo

Drie generaties, bestaande uit de grootouders Ruud en Henny Verburgt (beide 76 jaar en vele jaren vaste deelnemers geweest van Kunstroute Barneveld). Ruud met schilderijen en beelden. Henny is van jongs af aan meegegaan met de populaire stromingen van dat moment. De laatste tijd vooral schilderen, beeldhouwen en mozaïeken.

Ermelo - Dochter Esther, heeft altijd creatieve onrust gekend en benut, waardoor ze alweer 20 jaar het atelier Kunstsessies runt in Ermelo. Naast het lesgeven is zij zelf voornamelijk actief met het schilderen van dierportretten. Vele mensen hebben de weg gevonden naar haar atelier om zelf kunstzinnig aan de slag te gaan. Wat ze het liefst doet is het schilderen van dieren. Tijdens deze expositie zijn haar geschilderde dieren dan ook volop te zien.

De (klein) kinderen Robin, Laura en Oscar, gaan verder met deze creatieve onrust. Opgroeiend bij het atelier, kwamen zij met vele technieken in aanraking. Ieder gaat z’n eigen weg in eigen stijl, vooral gericht op fotografie. Robin focust op fotografie van architectuur, Laura op dieren en sport en Oscar fotografeert vooral natuur.

Vrijdag 14 februari wordt deze expo om 17.00 uur geopend door Max Timmerman in de StEK galerie in de Enk Ermelo.

Meer berichten