Tijdens deze vakantie staan verschillende uitstapjes op het programma. (foto: SVSK)
Tijdens deze vakantie staan verschillende uitstapjes op het programma. (foto: SVSK) (Foto: SVSK)

Door hard werken kunnen elk jaar kansarme kids hier op vakantie

Ook in de zomer van dit jaar 2020 komen er 44 kansarme kinderen naar de kampeerboerderij De Zandkamp in Ermelo afkomstig uit de voormalige oorlogsgebieden van Oost Europa. Dit jaar organiseert de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp dit kamp voor de 23e keer.

Ermelo - ''Voor dit zomerkamp zijn we natuurlijk al weer volop bezig om de financiën rond te krijgen doormiddel van diverse acties die we hebben opgezet.''

''Eén van deze acties is het inzamelen van statiegeld van plastic flessen bij de Coop in Ermelo.''

''We mogen deze komende periode reclame maken voor onze Stichting zodat de mensen hun statiegeld aan ons kunnen doneren.

''We zijn hier erg blij mee en hopen dan ook dat veel mensen hier gehoor aan gaan geven.''

''Ons zomerkamp start op zaterdag 25 juli en de kinderen komen aan op zondag 26 juli.''

De kinderen hebben veel problemen thuis. Ouders zonder werk, nooit op vakantie kunnen en soms gewoon hard moeten mee werken in het huishouden.

In samenwerking met de school van dit jaar worden er 44 kinderen geselecteerd die mee mogen. Een aantal van deze kinderen komen ook uit een kindertehuis.

Deze vakantie kost de kinderen niets en wordt in zijn geheel betaald door de SVSK.

Tijdens deze vakantie staan verschillende uitstapjes op het programma maar zijn er ook heel veel activiteiten op het kamp.

Er wordt geprobeerd om de kinderen zelfvertrouwen te geven maar ook begrip voor elkaar en dat je door samen dingen te ondernemen je heel veel voor elkaar kan krijgen.

De Stichting is een kleine organisatie maar door hard te werken krijgen zij het al weer 23 jaar voor elkaar om jaarlijks een groep kinderen naar Nederland te halen voor een vakantie die ze nooit zullen vergeten weten we uit ervaring.

''We zoeken nog steeds sponsors, zowel op materieel als op financieel gebied, dus als u ons wilt helpen neem dan contact op met de Stichting via email: info@svsk.nl.''

Meer informatie over de stichting kunt u vinden op www.svsk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden