De mooiste muziek wordt door professioneel geschoolde musici gespeeld. Op de foto Daniël Snaterse.
De mooiste muziek wordt door professioneel geschoolde musici gespeeld. Op de foto Daniël Snaterse. (Foto: Dwaallicht festival)

Uniek dwaallichtfestival in Ermelo

Op vrijdagavond 31 januari vindt voor de tweede keer in Ermelo een uniek huiskamerfestival plaats, met als titel: Dwaallicht Festival. Twaalf huiskamers van Ermelose inwoners vormen het podium voor kleinschalige optredens.

Ermelo - De mooiste muziek wordt door professioneel geschoolde musici gespeeld in een mooie mix van klassiek, jazz, folk en singer-songwriter. Een speciaal voor dit festival ingerichte website geeft meer informatie en kunnen mensen zich ook ervoor aanmelden.

De concerten vinden plaats in twaalf huiskamers. Deze huiskamers zijn ingedeeld in vier routes met de illustere namen: de zwalkende zwijnen, wilde wolven, kruipende kevers en haastige hazen. De keuze voor een route door een deelnemer vindt plaats bij de aanmelding.

3 muziekstijlen

Iedere route kent drie concerten van een half uur, telkens weer in een andere huiskamer. Elk concert per route is uniek en is sprake van een andere muziekstijl. Die drie verschillende stijlen komen in alle vier routes voor. Iedere deelnemer komt dus bij een klassiek concert, een jazzuitvoering en een voorstelling van een folk en singer-songwriter. “Juist die mix aan verschillende muziekstijlen op één avond in één route maakt dit festival zo uniek en boeiend. Je slaat bruggetjes naar de verschillende soorten muziek, die ik normaal niet zo snel zou doen,” aldus een deelnemer aan het eerste Dwaallichtfestival.

Musici

Op de website Dwaallicht Festival staat een overzicht van alle musici die deelnemen aan het concert. Ook staan er bij verschillende musici luisterfragmenten bij om vooraf een indruk te krijgen van de muziek die zijn spelen.

Fietsen

Alle routes van het Dwaallicht Festival beginnen en eindigen in De Dialoog aan het Raadhuisplein. De deelnemers worden allemaal in groepen verdeeld, zoveel mogelijk volgens de voorkeur die ze zelf hebben aangegeven. Per fiets gaan de groepen naar de drie huiskamers. Leerlingen van het Grievenbeekcollege gaan de groepen begeleiden.

Start

Vanaf 17.30 uur is er al muziek van Hodgepodge en Excelsior verzorgt een openingsconcert tot 20.00 uur. En daarna vinden in de loop van de avond de 12 huiskamerconcerten plaats. De muzikale avond wordt afgesloten in de Dialoog met een optreden door Daily Folk.

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan het Dwaallicht Festival kunt u kaarten kopen bij VVV in Ermelo. U kunt dan een keuze maken voor één van de 4 routes. Na aanmelding kunnen de programmaboekjes en de routebadges vanaf woensdag 29 januari worden opgehaald in de Dialoog. De precieze tijden staan ook op de website.

Meer berichten