Op deze avond zoekt Franca Treur in haar lezing de verbinding met het publiek aan de hand van haar oeuvre. (foto: Ilja Keijzer)
Op deze avond zoekt Franca Treur in haar lezing de verbinding met het publiek aan de hand van haar oeuvre. (foto: Ilja Keijzer) (Foto: )

Literaire avond met schrijver Franca Treur

Op donderdagavond 30 januari komt schrijver Franca Treur naar theater De Dialoog in Ermelo. Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komt zij vertellen over haar boeken. Ze onderzoekt de psychologie van het geloof en welke positieve en negatieve effecten religie kan hebben op een mens.

Ermelo - Op deze avond zoekt Franca Treur in haar lezing de verbinding met het publiek aan de hand van haar oeuvre. Ze gaat in gesprek over haar boeken, zienswijze en ervaringen met het geloof en haar analyses van het moderne leven.

Franca Treur (Meliskerke, 1979) studeerde Nederlands in Leiden en is schrijver van romans, verhalen, essays en columns. Religie speelt een grote rol in haar romans.

In de psychologische roman 'Hoor nu mijn stem' (2017) geeft ze een stem aan vrouwen uit streng gereformeerde kringen. Het boek werd goed ontvangen en meermaals herdrukt. In 'Slapend rijk' portretteert de auteur in korte verhalen de moeilijkheden en de mogelijkheden van het moderne leven.

De verhalenbundels van Franca Treur zijn van beduidend lichter gehalte dan de eerdere romans. 'Regieaanwijzingen voor de liefde' (2019) is een prettig leesbare, vermakelijke zedenschets.

De avond begint om 20.00 uur in Theater de Dialoog in Ermelo. Entree: 12,50 euro voor bibliotheekleden, 15 euro voor niet-leden. Toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterdialoogermelo.nl en in Bibliotheek Ermelo.

Meer berichten