Benjamin Roemeon staat aan de basis van drie treffers in de met 5-2 gewonnen wedstrijd van DVS'33 tegen Jong Almere. (Foto: Theo Aalten)
Benjamin Roemeon staat aan de basis van drie treffers in de met 5-2 gewonnen wedstrijd van DVS'33 tegen Jong Almere. (Foto: Theo Aalten) (Foto: Theo Aaltn)

DVS'33 loopt na rust weg van Almere

DVS'33 Ermelo heeft in de laatste thuiswedstrijd voor de korte winterstop met 5-2 gewonnen van Jong Almere City FC. De Ermelose derde divisionist staat op de tweede plaats van de ranglijst met 32 punten uit 14 duels. Sparta Nijkerk pakte de eerste periodetitel door thuis met 3-1 te winnen van VVSB. DVS'33 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Lisse, dat door een 2-2 gelijkspel bij Excelsior'31 zakte naar de zesde plaats met 24 punten uit 15 duels.

Bram Burggraaff

ERMELO - In de eerste helft kregen beide ploegen veel kansen, omdat DVS aanvallend gevaarlijk was en verdedigend regelmatig stond te schutteren. In de 8e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Soufyan Moro, die vanaf zo'n 25 meter aanlegde en zijn inzet via een verdediger achter de kansloze Almere-doelman Stijn Keller zag verdwijnen. Twee minuten later wist DVS-doelman Daan Huiskamp een vrije trap van Samuel Brobbey onvoldoende weg te werken, waardoor Jesper Vos simpel de 1-1 gelijkmaker voor Jong Almere kon inkoppen.

Opnieuw voorsprong

In de 23e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Benjamin Roemeon brak door op rechts en bereikte Olivier Pilon, die de 2-1 binnenschoot. De gasten kwamen vlak voor rust opnieuw langszij. Enrico Patrick vergreep zich in het strafschopgebied aan Kenneth Aninkora, die zelf de toegekende strafschop benutte. DVS'33 tapte na rust uit een ander vaatje. Het verdedigende beter en de aanvallers bleven voor veel gevaar zorgen. Uit een prachtige Ermelose aanval werd het in de 54e minuut 3-2; Olivier Pilon zette de bal vanaf de rechtervleugel voor en Joshua Patrick rondde af met het hoofd. Deze keer lukte het de gasten niet om gelijk te maken en wist DVS de voorsprong in de 69e minuut zelfs te vergroten. Benjamin Roemeon veroverde de bal op links en bereikte Olivier Pilon, die met zijn tweede doelpunt de 4-2 op het scorebord bracht. Jong Almere City FC probeerde het nog wel, maar werd niet meer zo gevaarlijk als voor rust. In de 85e minuut was het opnieuw Benjamin Roemeon, die doorbrak en met een perfecte assist invaller Rafaël Uiterloo in staat stelde eenvoudig 5-2 te scoren, wat levens de eindstand was.

Contracten

De Technische Commissie van DVS'33 heeft overeenstemming bereikt met De A-selectiespelers Jorran van Santen, Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen, Jeremy Jonker en Thodorie Velanas voor het verlengen van hun contract. Daan Huiskamp, Roald de Vries en Benjamin Roemeon beschikken nog over een doorlopend contract.

Daarnaast werd vorige week bekend dat Adriaan Kruisheer, die nu uitkomt voor Sparta Nijkerk is vastgelegd voor de komende twee seizoenen. Oktay Öztürk, Soufian Moro en Enrico Patrick gaan DVS'33 aan het einde van dit seizoen verlaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden