Gemeng koor Ernelodie verleent haar medewerking aan de Kerst Sing-in
Gemeng koor Ernelodie verleent haar medewerking aan de Kerst Sing-in (Foto: Stichting Schapedrift)

Kerstmiddag met Sing-in bij schaapskooi

Dinsdag 24 december is iedereen ’s middags welkom op de kerstmiddag bij schaapskooi Ermelo. Traditiegetrouw is de Sing-in van 16.00 tot 17.00 uur; de kerstsamenzang en -dienst met vertelling van het kerstverhaal en -gedachten.

Ermelo - Van 13.00 tot 15.30 uur kunnen kinderen waskaarsen maken en decoreren of zich laten schminken in het bezoekerscentrum. Herder Piet leest kerstverhalen voor. Buiten zijn de hele middag warme winterdranken verkrijgbaar. Van 13.45-14.45 uur laat Volverkoor swingende kerstliederen uit Latijns-Amerika horen vanuit de tent in het weiland. Vanaf 15.30 uur zingt gemengd koor Ermelodie populaire kerstliederen, voorafgaand aan de Sing-in. Schaapskooi Ermelo staat aan de Postweg 50; aanrijden via de Drieërweg, Ermelo.

Kerstknutselen en koorzang

Het terrein en bezoekerscentrum zijn in kerstsfeer gebracht. Warmtezuilen, waxinelichtjes, lampjes en uiteraard een kerstboom vol met lichtjes zorgen voor een sfeervolle verlichting. Buiten staan kramen met warme chocolademelk, glühwein en soep en kerststol. In het bezoekerscentrum kunnen kinderen op de knusse zolder tegen een kleine vergoeding knutselen of schminken. Herder Piet leest kerstverhalen voor. In het bezoekerscentrum branden de houtkachels en voor iedereen is er veel te bekijken.

Kerstliederen

In het weiland bij de schaapskooi wordt een tent neergezet voor de kooroptredens. Publiek kan op zitbankjes plaatsnemen, maar om verzekerd te zijn van een zitplaats is het handig om een (klap)stoel mee te nemen. Volverkoor laat van 13.45 tot 14.45 uur swingende Spaanstalige kerstliederen horen uit allerlei landen in Zuid-Amerika.

Vanaf 15.30 uur zingt het gemengde koor Ermelodie populaire kerstliederen uit eigen repertoire. Ermelodie is een gemengd koor met ongeveer 45 enthousiaste leden. Het koor staat onder leiding van dirigent Stephan Havelaar en wordt live begeleid door een muzikaal combo.

‘De herdertjes lagen bij nachte’ is één van de traditionele kerstliederen, die gezongen worden tijdens de Sing-in van 16.00 tot 17.00 uur. Het koor Ermelodie doet al voor de vierde keer mee. Burgemeester Baars van Ermelo leest voor uit het Bijbelboek Lucas. Vanuit de schaapskooi luisteren de Veluwse heideschapen mee. De toegang is gratis. Er worden verkeersregelaars ingezet om de toestroom van auto’s in goede banen te leiden. Voor wie dit mogelijk is, is het handig om op de fiets te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden