WK Trampolinespringen Tokyo Finaleplek voor Westhuis met synchroon

De afgelopen twee weken werd in Tokyo Japan het WK Trampolinespringen voor senioren en junioren gehouden. Twee springsters van Sparta Ermelo waren zo gelukkig om zich te kwalificeren voor dit prachtige evenement, Romee Pol (23) en Eline Westhuis (13).

Ermelo - Als eerste was Romee Pol aan de beurt. Zij lag 3 weken voorafgaand nog in het ziekenhuis, maar wist tijdig terug te krabbelen. Op het WK sprong ze een mooie verplichte oefening, met de hoogste moeilijkheid van alle concurrenten. Bij de keuze-oefening ging het in sprong drie helaas mis. Ze schoot naar de dikke mat, waardoor de halve finale (die anders met gemak haalbaar was geweest) gemist werd. Het werd de 74e plaats in het eindklassement, waarmee tevens de laatste kans van Pol om zich voor de Olympische Spelen te kwalificeren verdween.

Een dag later mocht Pol zich weer opmaken voor het synchroonspringen met Triffis Alkmaar-partner Niamh Slattery. Het inspringen verging de dames goed. In de wedstrijd werd gestart met een keurige verplichte oefening, die zicht bood op een finaleplek (beste 8). Echter bij de keuze-oefening raakte Slattery uit balans, waardoor ze op de mat belandde en daarmee de kans op een finale verkeken was. Het paar belandde op de 23e plaats in het eindklassement.

Een paar dagen later was het de beurt aan de 13-jarige Eline Westhuis om haar geluk te beproeven. Westhuis wist haar verplichte oefening keurig uit te springen. Ook de keuze-oefening werd, ondanks enkele balansverstoringen tot een goed einde gebracht. Het leverde een 46e plaats in het eindklassement op.

Een dag later trad Westhuis aan de start met FlikFlak Den Bosch-partner Senna van Gelder. Het gelegenheidsduo dat slechts 2 keer samen had getraind, wist met een prachtige keuze-oefening onverwacht de finale te bereiken als 7e paar. In de finale sprongen ze wederom een mooie oefening, waardoor ze wisten te klimmen naar de 5e plaats in het eindklassement. Een prachtig resultaat voor deze jonge springster van Sparta en een belofte voor de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden