Vrouw en Geloofgroep bestaat 25 jaar

De Vrouw en Geloof groep Ermelo bestaat 25 jaar!

In oktober 2019 hebben we en begin gemaakt met het vieren van ons 25 jarig jubileum. Op die avond hebben we samen met Anne Claire Mulder stilgestaan bij de toekomst van onze groep en de plek van een vrouw en geloof groep in de samenleving. Dr. Mulder is universitair docente vrouwen en genderstudies theologie aan de Protestante Theologische Universiteit.

Ons jubileum is een mooie gelegenheid om u te vertellen wie we zijn, wat we voor ogen hebben en hoe we elkaar in onze individuele verhalen raken en inspireren.

Wij zijn vrouwen die in de christelijke traditie staan. Pionierend en tastend proberen we vorm te geven aan het verlangen naar een wereld van vrede, heelheid, gelijkwaardigheid en gerechtigheid. Door het delen van beleving, ervaring, wijsheid, maar ook van moeite en teleurstelling inspireren we elkaar. We trekken ons aan elkaar op, groeien aan elkaar en bundelen onze krachten tot verandering en empowerment.

De creatieve werkvormen die we kiezen helpen ons daarin op weg. Zo beelden we het thema van de avond symbolisch uit in het midden van de kring. We zoeken de dialoog door middel van gespreksvormen, schrijven, schilderen, een film of documentaire over inspirerende vrouwen zoals uit de serie ‘10 vrouwen sterk’. We bespreken boeken, we zoeken de dialoog met anders denkenden.

De thema’s zijn onder andere: Wat zegt het leven van Hildegard van Bingen ons nu? Het dialoog spel van Christa Anbeek over contrastervaringen, verhalen over hoop in ons leven, contextuele theologie in het kader van een project van Kerk in Actie in Brazilië, duurzaamheid, zoals een eigen kledingmarkt, het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort.

Landelijk zijn we verbonden met de Oecumenische Vrouwensynode.

Wil je meer over ons weten, dan kun je contact opnemen met:

Ypy Bekkema, ybekkema@hotmail.com, tel: 0341 557045

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden