Romee Pol in actie
Romee Pol in actie

Romee Pol plaatst zich voor het EK

Romee Pol plaatst zich voor EK

Afgelopen weekend werden in Heerenveen en Alkmaar de laatste plaatsingswedstrijden Trampolinespringen voor het NK Clubteams gehouden, voor de Eredivisie en 1e en 2e divisie.

Een vol weekend met een aantal mooie en verrassende resultaten voor Sparta Ermelo.

Zo was er op zaterdag in Heerenveen goud voor Fleur de Rook en Tamar Foppen in de 1e divisie en brons voor Tessa de la Parra. Samen met teamspringer Marilou van Iersel (die 5e werd), plaatste het team zich als 2e voor het NK-Clubteams in januari. Het 2e-divisie team, met Caro Binnerts, Jula Arends, Femke Elzinga en Sofie van Beekhuizen plaatste zich net niet voor het NK, maar kon terugzien op een prima wedstrijd.

Klaar voor Tokyo

In Alkmaar mochten zondag de Eredivisie-springers een gooi doen naar de prijzen. Voor Romee Pol (23) en Eline Westhuis (13) was dit hun laatste voorbereiding op het WK en WK-Junioren dat tussen 28 november en 8 december plaatsvindt in Tokyo Japan. Daarnaast was er voor Pol, Westhuis, Tessa Boeve en Valerie Bosschart tevens een kwalificatie aan verbonden voor het EK en Jeugd-EK in mei 2020.

Romee Pol die een onderbroken voorbereiding kende de afgelopen maand, wist haar eerste kwalificatie niet tot een goed einde te brengen, maar verraste iedereen door in de tweede ronde de hoogste score neer te zetten. Hiermee is voor haar deelname aan het EK in Zweden volgend jaar een feit. Tessa Boeve, met 16 jaar de jongste seniorspringster en daardoor nog niet opgewassen tegen het geweld van de doorgewinterde dames, verraste met de tweede score in ronde 1, waarna ze in de laatste ronde zelfs een record sprong niet ver van de vereiste limiet. Eline Westhuis wist al haar oefeningen uit te springen en sprong zelf een keer haar nieuwe WK-oefening uit. Een Jeugd-EK-limiet haalde ze nog niet binnen, maar dat ze klaar is voor Tokyo is duidelijk. Valerie Bosschart (13) kon terug zien op een prima wedstrijd. Met slecht 1 foutje liet ze zien een mooie stijgende lijn te maken.

Romee Pol reist 24 november met trainster Alice Linthuis af naar Tokyo, waarna Eline een week later volgt. Wij wensen de dames veel succes op het WK!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden