Dienstencentrum de Baanveger
Dienstencentrum de Baanveger (Foto: anniek)

Workshop Help mijn mobieltje doet het

Workshop mobieltjes 'jong voor oud'

Donderdagmorgen 14 november hadden we weer de jeugd en de senioren uit Ermelo aan één tafel in de Baanveger. De senioren hielden hun mobieltje paraat en wachten enthousiast op wat er komen zou. De jongens en meiden van Groevenbeek zaten nog niet of er werden gelijk allerlei vragen op hen afgevuurd, zoals:

Hoe moet ik appen, hoe maak ik foto’s en hoe zet ik ze in een album, hoe kan ik naar muziek luisteren, ik weet mijn wachtwoord niet meer, hoe kan ik bellen, hoe kan ik bij mijn mail enz. enz.

De leerlingen van Groevenbeek luisterden geduldig naar de senioren en beantwoorden allerlei vragen.

Reacties van de ouderen: "Ik ben zo fijn geholpen, ik kan het iedere oudere aanraden, lieve leuke en behulpzame jongens en meisjes die het zo duidelijk uitlegden, superaardig, zo geduldig en ze wisten zo veel, ik heb haar mailadres gehad, dus als ik nog vragen heb mag ik haar mailen, ze kwamen steeds met een oplossing. Het was zinvol en leerzaam en ik ben weer een stapje verder gekomen."

Reacties jongeren: "Ik vond het leuk en gezellig, vind het leuk om mensen te helpen en hoop dat ze het nu wat beter snappen, wij willen dit wel vaker doen, het waren hele lieve mensen, we hebben gekletst en een kopje koffie gedronken."

De uiteindelijke conclusie? Voor herhaling vatbaar!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden