Sape Westra: "Na een drukke dag kom je 's avonds laat thuis en constateer je dat er nog steeds verbouwingsactiviteiten in de wijk plaatsvinden." (eigen foto)
Sape Westra: "Na een drukke dag kom je 's avonds laat thuis en constateer je dat er nog steeds verbouwingsactiviteiten in de wijk plaatsvinden." (eigen foto) (Foto: )

'Een boete? Het zal toch niet waar zijn?'

door Sape Westra

Na een drukke dag kom je 's avonds laat thuis en constateer je dat er nog steeds verbouwingsactiviteiten in de wijk plaatsvinden. Parkeerplaatsen en stoepen zijn volgestouwd met dakplaten, steigerplanken en andere bouwmaterialen. Omdat de activiteiten in heel de wijk plaatsvinden is het onmogelijk een parkeerplaats te vinden.

Ermelo - Een straat verderop staan op een grasveldje bouwmaterialen opgeslagen. Handig van de bouwers, nemen ze in ieder geval niet nog meer parkeerplekken in beslag. Sommige inwoners hebben hun auto half op de stoep gezet of in een bocht gestald; je moet toch wat. Op een veldje tussen een paarhuizenblokken staan een paar auto's; blijkbaar zijn er meer mensen met een parkeerprobleem. Je zet je auto er bij en loopt naar huis.

De volgende ochtend zie je dat er inmiddels mensen naar hun werk zijn gegaan; je loopt naar je auto om deze weer normaal te parkeren. Wat is dat? Een witte kassabon onder de ruitenwissers; het zal toch niet waar zijn? De aankondiging van beschikking vermeldt het bedrag van € 99,00. Daarbovenop komen nog € 9,00 administratiekosten. Je leest de tekst:

"Ik, ambtenaar, zag/hoorde/stelde na onderzoek vast dat op genoemde datum, tijdstip en plaats door betrokkene/verdachte de volgende gedraging/overtreding werd verricht die hieronder is vermeld en nader aangeduid in de bijlagen v.d. Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften, het Besluit OM-afdoening en de Richtlijn voor strafvordering feitgecodeerde misdrijven en overtredingen."

"Omschrijving van het feitnummer: Voertuig laten staan in park, plantsoen, openbare beplanting of groenstrook."

Geen overleg?
Heeft UWOON niet met de gemeente Ermelo overlegd dat in de wijk parkeerproblemen zullen gaan ontstaan vanwege een langdurig grootscheeps verbouwingstraject? Had de gemeente hier niet op moeten anticiperen door tijdelijk alternatieve parkeerplaatsen in te richten? Is het echt nodig om mensen te beboeten die gezien de parkeerproblematiek hun auto verantwoord op een grasveldje parkeren?

Je voelt de woede in je opkomen; zo onrechtvaardig en zo onnodig om deze sanctie op te leggen. Onverklaarbaar dat iemand om vijf voor acht bekeuringen voor dit feit staat uit te schrijven, terwijl hij om zich heen ziet dat overal in de wijk parkeerplaatsen en stoepen zijn vol gezet met bouwmaterialen.

Oproep 
Ik roep mensen die net als ik een parkeerboete in deze situatie hebben gekregen op zich bij mij te melden, zodat we gezamenlijk een bezwaar kunnen indienen. Daarnaast roep ik vertegenwoordigers van de gemeente Ermelo, de verantwoordelijk wethouder en de fracties die 'het volk vertegenwoordigen' op om dit soort sancties ongedaan te maken en een tijdelijke maatregel af te kondigen dat het i.v.m. een langdurig bouwtraject is toegestaan te parkeren op een grasveld.

Sape Westra

Reactie gemeente Ermelo 
Woordvoerder van de gemeente Ermelo Moniek Winters verklaart het volgende over bovenstaande situatie. "Het klopt inderdaad dat de gemeente heeft gehandhaafd op het parkeren in de groenstrook. Door de bouwwerkzaamheden zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Echter verderop in de Reigerstraat (links met de bocht mee) is nog wel voldoende parkeergelegenheid.

Handhavers van de gemeente hebben meldingen van buurtbewoners gehad over het feit dat er op het gras wordt geparkeerd, daar waar de meeste bewoners de moeite hebben genomen om even verderop te parkeren en een stukje extra te lopen. Parkeren in het gras zorgt ervoor – zeker met dit natte weer - dat het gras stuk gereden wordt. Deze schade komt voor rekening van de gemeente. In totaal zijn er 4 bekeuringen uitgeschreven in 3 weken tijd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden