Springers 9 november
Springers 9 november (Foto: Karoline Middelwijk)

Trampolinespringers Sparta Ermelo goed bezig

Zaterdag 9 november werd de 2e plaatsingswedstrijd gehouden voor de 3e divisie in Ruurlo. Sparta nam deel met maar liefst 10 springers. Een aantal van hen deed ook een gooi naar de teammedailles, daarmee tevens kans makend op kwalificatie voor het NK Clubteams medio januari.

Als eerste gingen Juliët Alkema en Nikki Scholts van start. Zij kwamen uit in Divisie 3 Jeugdmeisjes 2. Beide dames sprongen twee nette oefeningen, en Juliët plaatste zich zelfs als 3e voor de finaleronde. Daar wist ze verrassend af te sluiten met een oefening die de GOUDEN medaille opleverde. Ook Nikki behaalde een mooie 6e plaats. Sandra Rakhorst sprong bij de Seniordames en deed haar best om een nieuwe oefening uit te springen met een schroefsalto. Door wat kleine schoonheidsfoutjes behaalde ze net niet de finale en moest ze genoegen nemen met een 5e plaats.

Bij de Instap eisjes sprongen Senna Middelwijk, Nadine Middelwijk en Marie Elise van ‘t Hof. Zo’n eerste wedstrijd bij een andere club was voor een enkeling wel wat spannend. Toch deden deze jonkies het prima. Marie Elise maakte een klein foutje aan het begin van haar verplichte oefening, hierdoor haalde ze helaas geen finaleplaats en bleef ze steken op de 11e plaats. Nadine, de jongste van het stel, hield het hoofd cool, haalde de finale, maar eenmaal daar braken de zenuwen haar toch op. Een klein foutje leverde de 8e plaats op in de finale. Regerend Nederlands Kampioen Senna moest haar oefening aanpassen omdat de salto niet zo lekker liep. Toch wist ze voor de tweede keer op rij het GOUD in de wacht te slepen!!

In Divisie 3 Pupilmeisjes sprongen Liecke Koek en Noa Kamphorst. Beide dames gingen erg lekker, ook zij mochten door naar de finale. Noa haalde de 5e plaats en Liecke mocht het podium op om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

In de 3e Divisie Jeugdmeisjes 1 sprongen Saffirah Zijlstra en Britt Kroon. Beide meiden waren gebrand op een finaleplaats en haalden die ook! Britt behaalde een mooie 5e plaats en Saffirah sleepte het zilver in de wacht!

Van de 15 teams in de 3e Divisie gaan helaas maar 4 teams door naar het NK in januari. Het hoogste team van Sparta, bestaande uit Juliët, Nikki, Britt en Sandra, had geen enkele steek laten vallen, maar werd op het nippertje 5e. Hierdoor mogen ze helaas geen NK springen. Het jongere team met Saffirah, Liecke, Noa en Senna behaalde een mooie 9e plaats, een prima plek tussen al die oudere springsters.

Volgende week treden de Sparta-springsters in de 2e, 1e en eredivisie aan de start voor hun laatste wedstrijd. We wensen ze heel veel succes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden