Eindeloze inspiratie

Vol verwachting heb ik ernaar uitgekeken en vrijdag 1 november was het zover… De uitgave van mijn nieuwe boek ‘Uit de kunst - (Geen) liefde op het eerste gezicht’. Wat was het bijzonder om ook mijn 3e boek in handen te mogen houden…
Of het verhaal zelf ook ‘uit de kunst’ is… Tja, daar kom je alleen achter door het te lezen
??

Toen mijn vorige boek ‘Paars gras’ verscheen had ik zoveel inspiratie met betrekking tot de personages dat ik meteen een vervolg begon te schrijven. Ik ben er lang mee bezig geweest. In de zomer van 2016 sleepte ik mijn laptop overal en nergens mee naartoe. Hij ging zelfs mee op vakantie, wat nu overigens gewoonte is geworden.
Ik ben zeker wel 8 hele maanden bezig geweest. In februari 2017 maakte ik het verhaal af. Daarna heeft voor een lange periode alleen maar op mijn laptop gestaan, omdat ik alweer volop bezig was met andere verhaallijnen. Afgelopen voorjaar echter heb ik het verhaal eindelijk opgestuurd naar uitgeverij Boekscout in Soest, want ik vond het zonde om er niks mee te doen. De uitgeverij heeft ook mijn vorige 2 boeken uitgegeven, dus ik kende hun manier van werken en dat scheelde.
Ze waren erg enthousiast en wilden ook graag het vervolg uitgeven, onder de voorwaarde dat ik woorden zou schrappen. Het verhaal was namelijk erg lang. Ook dat heeft me wat tijd gekost, maar het is gelukt en nu kan ik trots zijn op het uiteindelijke resultaat. De cover van het boek is getekend door mijn zus ‘Rozanne de Bruijne’ en daar ben ik ontzettend blij mee! Niemand kan de personages zo goed afbeelden als zij.

Zoals ik eerder vertelde is het boek een vervolg op ‘Paars gras’, maar je kunt het gemakkelijk lezen zonder het vorige boek te kennen. Mijn hoofdpersonage heet Aimee Flutterbee, een totaal ander karakter dan de voorgaande personages. Deze pittige meid lijkt in niets op haar moeder. Ze is driftig, eigenwijs en kan geweldig goed overweg met verf en houtskool. De verhaallijn draait om Aimee’s stage. Ze gaat namelijk in de leer bij ‘San Folley’, een ietwat arrogante kunstenaar die ze niet kan luchten of zien. Aan het begin van de stageperiode botst het regelmatig tussen de twee. Wanneer San een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een kunstzinnige competitie in het buitenland moeten ze halsoverkop vertrekken. De reis verloopt echter niet zoals verwacht… Aimee en San komen oog in oog met gevaar en tegenslag, maar ondanks dat krijgen ze toch meer gevoel voor elkaar. Zullen ze hun trots opzij zetten en van elkaar gaan houden?

Humor vind ik een van de belangrijkste punten als het gaat om een verhaal. Ik probeer mijn verhalen altijd zo luchtig mogelijk te houden, omdat ik vind dat de ‘echte’ wereld al realistisch genoeg is ?? Mijn stijl lijkt een beetje op die van de tv-programma’s, die ik vroeger regelmatig keek. Je kent ze wel: problemen, iedereen in paniek, maar toch een lachmachine op de achtergrond… Zo wil ik mijn verhalen ook doen overkomen. De problemen minder heftig maken door er humor in te verwerken.
Het hele stage-idee van het boek is eigenlijk ook een soort parodie. De periode waarin het boek zich afspeelt doet denken aan de Renaissance en toentertijd kende men natuurlijk nog geen stages. Door over een stage te schrijven in een andere tijd meng ik het heden en verleden met elkaar en dit vind ik een leuke combinatie. Ik was zo geïnspireerd door mijn eigen stage-ervaringen, dat ik het niet kon laten erover te schrijven. En dat is gelukt!

Met veel plezier heb ik aan ‘Uit de kunst’ gewerkt en nu is het stilliggende Word-document toch echt een boek geworden. Ik hoop dat mensen het met net zoveel plezier zullen lezen. Het is te koop bij Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131 in Ermelo voor € 21, 99, maar ook in de webshop van Boekscout.
Dat er weer een boek is uitgekomen betekent niet dat ik stil ga zitten. Momenteel ben ik bezig met een verhaal dat zich afspeelt in de jaren 50. Ik blijf altijd doorgaan met schrijven. Doorbreken als schrijfster is immers mijn grote droom…

Meer berichten