Kliederkerk in Kerkelijk Centrum, thema 'delen maakt meer'

Op zondag 17 november september vindt al weer de vierde Kliederkerk in Ermelo plaats. Dit keer is het Kerkelijk Centrum aan Jeugdkant 16 gastheer, en het thema luidt ‘delen maakt meer’. Centraal staat het Bijbelverhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging: 5 broden en 2 vissen blijken meer dan genoeg om duizenden hongerige magen te voeden. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd). Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.

De Kliederkerk Ermelo is een initiatief vanuit de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk (PKN) in Ermelo, en sluit aan bij de Kliederkerk Nederland dat met name door de Protestantse Kerk Nederland is geïnitieerd. Ze richt zich op mensen van verschillende generaties, en ongeacht hun grote of minder grote betrokkenheid bij een kerk. Kliederkerk is een mogelijkheid om bijvoorbeeld als gezin gezamenlijk aan een viering deel te nemen, zonder zich te hoeven opsplitsen.

Ook in Ermelo wordt het thema telkens op verrassende en creatieve wijze uitgewerkt. Op 17 november lijkt vooral de maaltijd de deelnemers in de sfeer te brengen van het Bijbelverhaal van ‘vijf broden en twee vissen’. Er zijn weer allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat jong en oud ook dit keer weer een ontspannen en betekenisvolle middag komt beleven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden