Paddenstoel Staverden
Paddenstoel Staverden (Foto: VVV Ermelo)

Paddestoelen wandeling

De één is gespikkeld, de ander is gestreept, van de één word je ziek, de ander is juist erg gezond. Wilt u meer over paddestoelen te weten komen, kom dan op 14, 17, 21 of 24 oktober naar de bossen van Ermelo, dan zal een deskundige gids van de KNNV u er meer over vertellen.

Leerzame wandeling door het herfstbos

Op deze dagen bent u ‘s ochtends vanaf 9.45 uur welkom in Bezoekerscentrum Staverden aan de Staverdenseweg. Daar wordt u welkom geheten door een gids van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) en heeft u de mogelijkheid een kopje koffie te nuttigen. De gids neemt u vervolgens mee door de prachtige natuur rond Staverden waar zij hun kennis op het gebied van paddestoelen en andere natuurlijke verschijnselen graag met u delen. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Na afloop keert u weer terug naar het Bezoekerscentrum. U vindt hier nog veel informatie over de natuur rond Staverden en over de natuur in het algemeen. Tevens is het een landschapswinkel, waar u diverse leuke souvenirs kunt verkrijgen.

Landgoed Staverden

De gids laat u de meest wonderbaarlijke plekjes zien en vertelt u van alles over de paddestoelen die u onderweg kunt bewonderen. Het gebied Staverden is in bezit van Het Geldersch Landschap en het is vooral bekend door het nabijgelegen Kasteel Staverden. De natuur rond Staverden is erg rijk en u moet dan ook niet gek opkijken van een ontmoeting met bijvoorbeeld een wegspringende ree. Bent u geïnteresseerd in een paddestoelenwandeling? Opgeven kan via VVV Ermelo, tel. 0341-552200. Deelname aan de wandeling bedraagt slechts € 2,00 per persoon. Deze excursies gaan altijd door!

Meer berichten