De voorzitter van de stichting Care for Kosovo Kids overhandigt de symbolische cheque aan de ambassadeurs.
De voorzitter van de stichting Care for Kosovo Kids overhandigt de symbolische cheque aan de ambassadeurs. Stichting Care for Kosovo Kids

Benefietdiner CfKK haalt bijna twee ton op voor kinderen met kanker

15 juni 2022 om 09:00 Maatschappelijk

ERMELO Stichting Care for Kosovo Kids (CfKK) heeft op 8 juni met een benefietdiner 193,775 euro opgehaald om kinderen met kanker te kunnen voorzien van medicijnen, zoals bijvoorbeeld chemotherapie. Naast het verstrekken van medicijnen is CfKK ook actief om de zorg voor kinderen met kanker in brede zin te verbeteren, in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum, het ziekenhuis in Pristina en de Kosovaarse overheid. 

Bij het benefietdiner waren ruim 165 gasten aanwezig, waaronder de ambassadeur van Kosovo in Nederland, de heer Doli en de Nederlandse ambassadeur in Kosovo, mevrouw Lobbezoo. De ambassadeurs namen aan het eind van de avond symbolisch de cheque in ontvangst van de voorzitter van de stichting Care for Kosovo Kids, Anke Gerrits. 

OPBRENGST De volledige opbrengst van de avond komt ten goede aan zorg en medicijnen van kinderen met kanker in Kosovo. Dit lukt alleen door de bijdrage van vele donateurs waaronder ook de Stichting Salem uit Ermelo. Het Postillion hotel Amersfoort Veluwemeer heeft net als in voorgaande jaren het diner gedoneerd. Ook de vele vrijwilligers maakten het mogelijk om deze opbrengst te realiseren.

GUL Anke Gerrits, ondernemer uit Ermelo en voorzitter: ,,De opbrengst van de avond overtreft al mijn verwachtingen. Ik ben er zelf stil van... Maar ik weet dat het heel hard nodig is omdat in het Europese Kosovo de gezondheidszorg, met name voor kinderen met kanker, helaas nog niet op het niveau van bijvoorbeeld Nederland ligt. Hierdoor is onze bijdrage om de medische zorg en medicijnen voor kinderen met kanker te borgen noodzakelijk. Dankzij alle gulle bijdragen, uit het diner en donaties door het jaar heen, kunnen we dit al negen jaar doen.”

De Stichting CfKK is opgericht in 2013 en biedt in Kosovo directe hulp aan zieke kinderen wiens ouders niet over de financiële middelen beschikken. Dit doet de Stichting door medicijnen en zorg beschikbaar aan de kinderafdeling van het University Clinical Centre of Kosovo in Pristina.

careforkosovokids.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie