Afbeelding
Pixabay

Geschil rond Ons Huis, gemeente draagt niet bij aan renovatie

10 juni 2022 om 09:07 Maatschappelijk

ERMELO De gemeente Ermelo is niet bereid een financiële bijdrage te verlenen aan de renovatie van het kleedgebouw van buurtvereniging Ons Huis. Zolang de renovatie niet heeft plaatsgevonden, wordt het onderhoud ook niet opgenomen in het meerjarig onderhoudsplan van de gemeente.

Het verenigingsgebouw zelf is wel opgenomen in het onderhoudsplan. De in het geding zijnde kleedkamer is gelegen aan de overzijde van het verenigingsgebouw met een daarbij behorend sportveld. Met het besluit wil het college een eind maken aan een al lang lopende discussie over de renovatie van deze kleedkamer.

MARKTWAARDE Buurtvereniging Ons Huis heeft de grond en gebouwen in 2014 van de gemeente overgenomen. Voor minder dan de marktwaarde. Volgens het college mede op basis van de toenmalige staat van onderhoud. Over het onderhoud zijn ook geen afspraken vastgelegd. Waar de vereniging van mening is dat de gemeente bij de verkoop heeft toegezegd bij te dragen aan het onderhoud van de gebouwen.

Het is niet voor het eerst dat de buurtvereniging een onderhoudsvergoeding vraagt voor het kleedgebouw. Daarbij is door de gemeente steeds als standpunt ingenomen dat de buurtvereniging de grond tegen een gereduceerd tarief heeft overgenomen en zelf verantwoordelijk is voor de renovatie van het kleedgebouw.

BIJDRAGE De vereniging is het met dit standpunt niet eens en heeft concreet om een financiële bijdrage van 37.000 euro gevraagd. Rondom de verkoop aan de buurtvereniging is afgesproken dat het complex gebruikt kan blijven worden door de aangelegen basisscholen, het zijn buurtfunctie behoudt en is opstalrecht gegeven aan de kynologenclub.

ONVEILIG Het college ziet echter geen reden het eerder ingenomen standpunt te wijzigen. Ook al geeft de buurtvereniging aan dat er een onveilige situatie ontstaat door het uitblijven van het achterstallig onderhoud. De vereniging wordt erop gewezen dat zij verantwoordelijk is voor onderhoud en opknappen van het gebouw.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie