Fietspad
Fietspad Pixabay

Fietsersbond: wees een beetje lief voor elkaar

9 juni 2022 om 08:00 Verkeer en vervoer

ERMELO (ANP) Bij mooier weer, wordt het drukker op de fietspaden en stijgen de ergernissen, onder meer tussen fietsers onderling en wielrenners en mensen op elektrische fietsen. Dat zegt een woordvoerder van de Fietsersbond woensdag desgevraagd. ,,We moeten ruimte maken voor elkaar zonder er een onderlinge strijd van te maken.”

Woensdag werd bekend dat oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) dinsdagavond gewond is geraakt doordat hij van zijn racefiets viel in het duingebied bij Monster. Een 42-jarige vrouw uit Monster is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en doodslag. Ooggetuigen meldden aan De Telegraaf dat de voormalig bewindsman over de kop sloeg doordat een vrouw hem bij zijn arm pakte.

De Fietsersbond heeft geen concrete cijfers hoe vaak dit soort voorvallen plaatsvindt in Nederland. ,,We horen het af en toe”, aldus de woordvoerder. De zegsvrouw geeft aan dat als een weg moet worden gedeeld met bijvoorbeeld voetgangers, er vaak geen directe oplossing is hoe ervoor te zorgen dat alles veilig en gescheiden kan verlopen. ,,Je deelt samen een fietspad, dus wees een beetje lief voor elkaar”, aldus de woordvoerder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie