De energiekosten blijven oplopen.
De energiekosten blijven oplopen. Pixabay

Online platform om meer grip te krijgen op de energiekosten

2 juni 2022 om 09:34 Maatschappelijk

ERMELO De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Huishoudens voor wie dit problematisch wordt, weten vaak niet of en welke hulp er beschikbaar is. Om hierbij te helpen hebben Geldfit, SchuldenLabNL en energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall een online platform gelanceerd. 

Via Geldfit.nl/energie krijgen inwoners van gemeente Ermelo inzicht in de stappen die ze zelf kunnen zetten én in de beschikbare hulp van energieleveranciers en gemeenten. Het online platform helpt bezoekers grip te krijgen op de stijgende energiekosten. Zij krijgen advies passend bij hun situatie. Dit varieert van tips wat je zelf kunt doen om energie te besparen tot concrete hulp. 

Zo kunnen inwoners van gemeente Ermelo in contact komen met een energiecoach in de buurt of een betalingsregeling treffen met de energieleverancier. Ook krijgen zij inzicht in de energietoeslag. Het is daarnaast ook mogelijk via Geldfit om hulp te krijgen bij het op orde brengen van de financiën, van lokale vrijwilligers tot schuldhulpverlening in de gemeente. Via Geldfit.nl/energie kunnen mensen bekijken voor welke hulp zij in aanmerking komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie