Ronnie Regeling
Ronnie Regeling VVV Ermelo Buitenleven
Column

Niet alles hoeft gezegd te worden!

31 mei 2022 om 09:00 Column

Hoe tolerant zijn we eigenlijk met elkaar nog? De afgelopen weken viel het me veelvuldig opdat de tolerantie tegenover een ander er niet groter op wordt. 

Dit geldt vooral ook voor de mening van een ander, vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland. Als je echter een andere mening dan de meerderheid vertolkt, kan het maar zomaar zijn dat dit je niet in dank wordt afgenomen. Toch best een beetje gek voor een land als Nederland. Aan de andere kant hoeft ook niet alles gezegd te worden, met name op social media worden zoveel vreselijke teksten en bedreigingen gezet, waarom doen we dat?

Waarom pikken we tegenwoordig nog maar zo weinig van een ander en denken we dat we overal maar wat van moeten vinden. Je kunt ook gewoon accepteren dat niet iedereen hetzelfde in elkaar zit en hetzelfde doet. Enige begrip voor een andersdenkende, of het nu gaat om een mening, een interesse, een handeling et cetera. Laten we koesteren dat we vrijheid van meningsuiting hebben, en laten we een ieder in zijn of haar waarde laten en accepteer elkaar. 

Ook in Ermelo lees ik helaas weer dat we soms echt tegenover elkaar staan, dat is jammer. Veel mensen en ondernemers keken weer uit naar het moment dat er eindelijk weer een mogelijkheid was om evenementen te organiseren. Na het twee jaar zonder evenementen te moeten doen, was het dit jaar eindelijk mogelijk om Koningsnacht en Koningsdag weer ouderwets te vieren.

Helaas las ik vorige week meteen een stuk in de krant over de verschillende klachten van het geluid. Kunnen wij er niet met elkaar voor zorgen dat we in Ermelo hier op een goede manier mee omgaan? De feestjes met muziek zijn maar een aantal keer per jaar en niet tot diep in de nacht. Het plezier van de één brengt nu eenmaal soms wat ongemak bij de ander, dat kan op allerlei manieren, we zijn tenslotte hele verschillende mensen. Rekening met elkaar houden is hierin heel belangrijk en bedenk dat we niet alles hoeven te zeggen. Evenementen zijn tenslotte essentieel voor de levendigheid van ons dorp en dit willen we toch niet kwijt?

Ronnie Regeling Vestigingsmanager , VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie