Karin Bloemendaal is de 4e persoon van links op de foto van de Adviesraad.
Karin Bloemendaal is de 4e persoon van links op de foto van de Adviesraad. (Foto: Mariska Haaima)

Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Ermelo vertrekt

Karin Bloemendal legt per 1 oktober 2019 na ruim vijf jaar het voorzitterschap neer van de Adviesraad Sociaal Domein Ermelo. Bloemendal gaat de komende maanden twee nieuwe nevenactiviteiten aan, naast haar reguliere baan als rayondirecteur Midden Nederland bij Humanitas DMH, uitdagingen die tijd vragen. Na rijp beraad heeft ze besloten te stoppen met de Adviesraad.

De wethouders Hans de Haan en Leo van der Velden vinden het jammer dat Bloemendal vertrekt, maar respecteren uiteraard het besluit.

De Adviesraad adviseert het college van b en w gevraagd en ongevraagd over plannen voor het sociaal domein. Dus van wonen, welzijn en zorg tot werk, inkomen en jeugd. Zij behartigen de belangen van kwetsbare inwoners en werken eraan mee dat iedereen in Ermelo kan meedoen. Recente adviezen van de raad waren: inkoop Wmo en financiële schulden en schulddienstverlening. Ze organiseerden afgelopen jaar bijeenkomsten over ‘Gezond en actief ouder worden in Ermelo’ en in mei 2019 ‘Het Luisterontbijt’ bij de Hema.

De Adviesraad start binnenkort de procedure voor een nieuwe voorzitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden