Afbeelding
Pixabay

Gratis hulp voor huishoudens met financiële problemen

11 mei 2022 om 10:00 Maatschappelijk

ERMELO De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. 

De overheid komt deze huishoudens tegemoet met een energietoeslag. De VoorzieningenWijzer helpt inwoners om de hulp te krijgen waar ze recht op hebben.  

GRATIS ADVIES Gemeente Ermelo biedt inwoners met een laag inkomen een gratis adviesgesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Samen kijken ze welke toeslagen en/of regelingen nog meer voor hen van toepassing zijn. Martijn Boer, initiatiefnemer van De Voorzieningenwijzer vertelt: ,,Voor mensen is het fijn om in gesprek te gaan met een professional om te kijken waar je precies recht op hebt en hulp te krijgen bij het aanvragen daarvan. Een gesprek levert huishoudens gemiddeld vijfhonderd euro netto per jaar op. 

Door de hoge inflatie is het belangrijker dan ooit dat mensen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben.” Als onderdeel van het gesprek met de adviseur komt ook het thema energie aan bod. ,,De adviseurs onderzoeken of je recht hebt op energietoeslag. Ook kijken ze of je mogelijk nog recht hebt op lokale regelingen of andere toeslagen”, vervolgt Boer. 

Inwoners kunnen zich aanmelden via Datgeldtvoormij.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie