Afbeelding
Foto: Pixabay

Ondanks corona toch actie rond dorpendeal

10 mei 2022 om 13:38 Maatschappelijk

ERMELO Ondanks de coronamaatregelen zijn er toch een heel aantal stappen gezet wat betreft de invulling van de dorpendeal Ermelo-West. Tot die conclusie komt het college van burgemeester en wethouders in de jaarrapportage.

Doel van de dorpendeal is de sociale cohesie en de zelfredzaamheid in de wijk te vergroten door samenwerking tussen de bewoners, maatschappelijke organisaties en overheid. Door de coronamaatregelen is de ontmoetingsplek grotendeels gesloten gebleven. Desondanks zijn bewoners en stakeholders bekend gemaakt met het concept Gezonde Wijk en kon het bewegen worden gestimuleerd, onder meer door de organisatie van een beweegmaand. Ook is gezonde voeding gepromoot.

De wijkondersteuner is van start gegaan. Het inloophuis De Parasol is in afwachting van nieuwbouw verhuisd naar de Westerkerk. Het ontwerp en de aanbesteding van nieuwbouw De Vleugel is gestart en het wijkinformatiepunt is opgezet. De communicatie tussen alle partijen over activiteiten en resultaten van de dorpendeal worden naar buiten gebracht door de wijkvereniging via onder meer nieuwsbrieven en berichten op social media.

De dorpendeal loopt nog twee jaar. Komend jaar wordt de nieuwbouw gerealiseerd en worden meer activiteiten opgezet. De nieuwbouw krijgt de naam De Vleugel. De indiener van de naam heeft aangegeven dat het gebouw in zekere zin een zijvleugel van de kerk wordt. Maar de naam doet ook denken aan de vele straten in Ermelo West die een vogelnaam hebben. Maar als allerbelangrijkste wordt gezien dat in de naam de gedachte meeklinkt dat in de nieuwe ruimte geborgenheid kan worden gevonden en daarmee een thuis voor de bewoners van Ermelo-West.

Het informatiepunt is ook gevestigd in de Westerkerk. Bewoners van Ermelo-West kunnen hier wekelijks de donderdag terecht tussen 10.00 en 12.00 uur. De bemensing wordt gevormd door bewoners uit de wijk zelf.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie