Binnen het wooncomplex De Wegwijzer is sprake van een tekort aan parkeerplaatsen volgens de vereniging van eigenaren.
Binnen het wooncomplex De Wegwijzer is sprake van een tekort aan parkeerplaatsen volgens de vereniging van eigenaren. Wijnand Kooijmans

Volgens college geen tekort aan parkeerplek gebied De Wegwijzer

21 april 2022 om 13:45 Verkeer en vervoer

ERMELO De Vereniging Van Eigenaren (VVE) van De Wegwijzer hebben in een brief aan de gemeente Ermelo aangegeven de omstandigheden van het parkeren in het gebied niet te accepteren. De kritiek richt zich onder meer op het volgens hen bestaande tekort aan parkeerplaatsen.

Door het college wordt echter geconstateerd dat dit tekort niet bestaat. Hierin wordt men gesteund door een uitspraak van de Raad van State. Dit rechtscollege is akkoord gegaan met de methode die is gebruikt voor het vaststellen van het aantal benodigde parkeerplaatsen. 

MOBILITEITSVISIE De suggestie van de VVE om een blauwe zone in te stellen wordt niet geaccepteerd. Dit verplaatst, zo stelt het college, het parkeervraagstuk alleen maar en is bovendien in strijd met de mobiliteitsvisie en andere uitgangspunten van beleid. Onder de bewoners bestaat verschil van inzicht over het plan van de VVE voor het plaatsen van een fietsenstalling. Het college vindt dat het aan de VVE is een stalling op eigen terrein te realiseren. 

VEERTIEN PLEKKEN Er wordt op gewezen dat de gemeente UWOON heeft gevraagd veertien extra parkeerplaatsen aan te leggen. Voor het college staat daarmee buiten elke discussie dat voor de woningbouw in het gebied Postlaantje-Kerklaan voldoende parkeerruimte is. Vier parkeerplaatsen zijn gerealiseerd in het gebied, zeven op het terrein achter UWOON. Over vier pekken vinden nog gesprekken plaats tussen de corporatie en de gemeente.

VERSTANDHOUDING De onderlinge verstandhouding tussen huurders en de overige bewoners ziet het college niet als een gemeentelijke opgave. De VVE en woningcorporatie hebben de taak om de leefbaarheid te bewaken. Het college verwacht een actieve opstelling van de VVE om te bemiddelen bij het realiseren van een fietsenstalling en contacten met UWOON.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie