Afbeelding
Foto: Pixabay

Vintage meubelen en accessoires geven je inrichting stijl en allure

13 april 2022 om 14:38 Partnercontent

Vintage is een stijlvolle manier om je interieur in te richten. Het is een manier om je eigen stijl te laten zien die uit de tijd van je grootvader komt, of zelfs een stukje ouder. Vintage komt uit de periode tussen 1920 en 1980 en kan in perfecte staat zijn, maar heeft meestal één of meer vorige eigenaren gehad. Net als bij antiek staat bij vintage de kwaliteit hoog in het vaandel. In combinatie met een industriële inrichting kom je tot een geheel eigen stijl in je huis.

Vintage is de laatste jaren erg in trek bij meubel liefhebbers. Onder andere door de toegenomen vraag naar originele oude meubels en accessoires, heeft vintage zijn weg gevonden in veel interieurs. Bij vintage staat niet alleen de kwaliteit hoog in het vaandel, maar ook het soort ontwerp en de kleur. Vintage en retro zijn termen die nogal eens door elkaar gehaald worden. Zo is retro geïnspireerd op vroeger tijden, maar vaak nieuw nagemaakt.

In Nederland is vintage een stuk duurder dan antiek. Vintage is vooral in Amerikaanse of Duitse kringen populair. Het is een trendy manier om karakter toe te voegen aan je inrichting. Je kunt vintage meubels en accessoires combineren met moderne dingen, of je kunt je volledig door vintage laten leiden.

Antiek

Antiek, retro en vintage kunnen samengaan maar door al deze stijlen te combineren kan je interieur er rommelig en ongeïnspireerd uitzien. Je hebt dan van alles wat maar het ziet er niet als een geheel uit. Je kleur van je inrichting en de meubels die je erin hebt staan bepalen uiteindelijk hoe prettig je woont. Ook als je bijvoorbeeld binnen Ermelo gaat verhuizen neem je vaak wel een aantal dierbare meubels en accessoires mee uit je oude huis. Dan heb je in ieder geval nog een aantal herinneringen om je heen uit je oude omgeving. Zo nam keizer Wilhelm II maar liefst 59 wagons met kunst, meubels, serviezen en zilver mee toen hij vanuit Kasteel Amerongen verhuisde naar Huis Doorn. Met alle vertrouwde spullen kon hij Huis Doorn geheel naar eigen smaak inrichten. Deze inrichting met antieke spullen is nog steeds te bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Vintage kopen

Ben je iemand die graag op pad gaat, dan kun je op de Veluwe en de regio rondom Ermelo en Harderwijk genoeg vinden. Zo zijn kringloopwinkels een uitstekende plek om regelmatig een bezoekje te brengen. Het mooie aan zulke winkels is dat ze regelmatig vintage en andere gebruikte meubelen aangeboden krijgen. Daarnaast is er online natuurlijk heel veel keus in vintage meubelen. Wil je zeker dat het echt oude vintage is, ga dan bij een online speciaalzaak kijken. Het is altijd raadzaam om de reviews van zo’n online winkel te lezen en tevens kun je een deskundige meenemen wanneer je besluit het vintage meubel zelf af te gaan halen. Zo weet je in ieder geval dat je geen miskoop hebt en een teleurstellend stuk in huis hebt gehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie