Afbeelding
Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe

Vogelbeschermingswacht viert 60-jarig jubileum

12 april 2022 om 11:00 Natuur en milieu

HARDERWIJK Op 17 november 2021 was het precies 60 jaar geleden dat de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe in Harderwijk werd opgericht. Om dit te vieren, worden er in de maand mei diverse activiteiten georganiseerd. 

De vereniging werd in 1961 opgericht om zich actief in te zetten voor de bescherming van de (wilde)vogels en hun leefgebieden op de Noord-Veluwe. Daarnaast probeert zij mensen enthousiast te maken voor vogels en vogelbescherming. 

LEZING Op dinsdag 3 mei wordt door natuurfotograaf Wim Weenink een lezing gegeven onder de titel ‘Vogels, je blijft er naar kijken’. Wim Weenink woont op de Noord-Veluwe en is een landelijk gerenommeerd natuurfotograaf, die met zijn kleurrijke en kunstzinnige foto’s een bijzondere kijk op vogels geeft. Op deze avond zal hij zijn mooiste beelden vertonen. De lezing begint om 20.00 uur in gebouw De Regenboog, Biezenplein 1 in Harderwijk. Deze avond is voor een ieder vrij toegankelijk. 

VOGELPARADIJS Op woensdag 11 mei staat er een avondexcursie op het programma langs de Veluwemeerkust ter hoogte van Hierden. De Veluwerandmeren vormen met haar oeverzones een uniek vogelparadijs. Gidsen van de Vogelbeschermingswacht zullen deelnemers aan de excursie rondleiden door dit prachtige gebied. Aanmelding voor deze excursie kan op vogelweek.nl

Tenslotte vindt op zaterdag 21 mei in samenwerking met de natuurtuin Harderwijk een open dag plaats in de natuurtuin Stadsweiden. Iedereen is van 11.00 uur tot 15.00 uur welkom in de natuurtuin langs het Zeepad. Meer info op vbwnoordveluwe.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie