Afbeelding
www.pixabay.com

Viavé blijft regiotaxi en leerlingenvervoer uitvoeren

11 april 2022 om 17:00 Verkeer en vervoer

ERMELO Viavé blijft dit jaar verantwoordelijk voor onder meer het vervoer per regiotaxi, het vervoer op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning en het vervoer van leerlingen van en naar het gym- en zwemonderwijs.

Het vervoer voor de komende jaren moet in de loop van dit jaar worden aanbesteed. Hierbij sluit zich ook de gemeente Zeewolde aan. Dat betekent dat wel een herverdeling van de kosten moet worden opgezet omdat deze tot nu toe is gebaseerd op het aantal inwoners van de zes gemeenten op de Noord-Veluwe.

ALL-IN Gestreefd wordt naar het afsluiten van all-in contracten omdat dit, zo geeft het Ermelose college van burgemeester en wethouders aan, de beste basis biedt om de kwaliteit van Viavé in de toekomst tegen zo scherp mogelijke kosten te blijven waarborgen.

KOSTEN De verwachting is wel dat de kosten voor het vervoer de komende jaren toenemen. Dit door een toename van het vervoer als gevolg van de vergrijzing van de inwoners, maar ook door de inzet van duurzame voertuigen en de ontwikkelingen binnen de branche. Die heeft onder meer te maken met dreigende tekorten aan chauffeurs.

Daarnaast moet ook de kwaliteit in stand worden gehouden. Aangegeven wordt dat het op dit moment nog lastig is een inschatting van de kosten voor de komende jaren te maken. Dit vanwege de forse invloed die corona heeft gehad op het aantal reizigers en de onzekerheid over het herstel hiervan in de komende periode.

AANBESTEDING De aanbesteding gaat uitgevoerd worden namens de zeven gemeenten door de gemeente Elburg. Formeel moet de deelname van Zeewolde nog wel door de overige gemeenteraden worden goedgekeurd. De verwachting is dat dit geen bezwaren oplevert.

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van het vervoer door Viavé door de gebruikers over het algemeen goed wordt gewaardeerd.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie