Bijna 500 baasjes van honden stinken in 1 april-grap: filmhond gezocht

5 april 2022 om 09:34 Dieren

HARDERWIJK/ERMELO Hond eigenaren in de omgeving van Harderwijk kunnen het bijna niet gemist hebben. Spectacle Productions BV was de afgelopen weken op zoek naar een hond in Harderwijk en omstreken voor een nieuwe kinderfilm. 

Baasjes van bijna 500 honden gingen gretig op de zoektocht in. Een verrassend hoog aantal! Vooral als je bedenkt dat Spectacle Productions niet blijkt te bestaan.

DE ONTKNOPING Dit is het ware verhaal achter ‘Filmhond gezocht’. De film ‘Carels reis’ gaat er niet komen. Wat er wél gaat komen is de vierde editie van het Podiumspektakel ‘Hollywood in Harderwijk’, een muzikale openluchtvoorstelling met zang, dans, spel en muziek. In deze editie, waarin het Burger Weeshuis de hoofdrol speelt, is de zoektocht naar een hond een klein onderdeel van het verhaal. Tijdens een brainstormsessie ontstond het idee om echt op zoek te gaan naar een hond, om op die manier extra aandacht te vragen voor het Podiumspektakel. Een zoektocht die zijn ontknoping zou vinden op 1 april. En zo is ‘Filmhond gezocht’ ontstaan. 

BIJNA 500 AANMELDINGEN De organisatie tuigde een website op, verzon een productiebureau en strooide met neppe film titels. Een enkeling doorzag de grap en vond 1 april erg verdacht, maar het overgrote deel ging vol mee in de zoektocht. Marjolijn Bos-Schipper en Ron Cornet, verantwoordelijk voor de PR van het Podiumspektakel, zagen deze stroom aan aanmeldingen niet aankomen: ,,We dachten, het zou leuk zijn als we 50 aanmeldingen hadden, maar dat werd vertienvoudigd! We gingen expres meer hints geven zodat het mogelijk was om de grap te doorzien.’’

WINNAARS VANGEN GÉÉN BOT Vanaf het allereerste begin was voor Stichting Podiumspektakel Harderwijk wel duidelijk dat ze er wel iets tegenover wilden stellen. Het zou een beetje flauw zijn om de drie winnaars van de screentest te laten komen en dan hard te roepen: ‘1 april!’ en verder niks. Daarom krijgen de drie winnende honden een heel klein rolletje tijdens de uitvoeringen van het Podiumspektakel. De drie hondenbezitters krijgen twee toegangskaarten voor één van de voorstellingen. En als klap op de vuurpijl krijgen ze ook nog een fotoshoot van de ‘hoffotograaf van het Podiumspektakel, Anke Rijksen.

HONDEN IN ACTIE TIJDENS HET PODIUMSPEKTAKEL HARDERWIJK 7, 8 en 9 juli 2022 vindt de vierde editie van het Podiumspektakel Harderwijk plaats. Het Podiumspektakel staat bekend om zijn unieke muzikale theatervoorstellingen in Harderwijk, gebaseerd op gebeurtenissen in de rijke geschiedenis van de stad. Zangers, muzikanten, dansers, acteurs en vele vrijwilligers zetten hun enthousiasme en creativiteit in om het publiek een unieke belevenis te bezorgen. Daar wordt dit jaar dus ook een hond aan toegevoegd! Kom ook naar dit spektakel en ontdek meer over de geschiedenis van het Burger Weeshuis. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.podiumspektakel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie