Afbeelding
Pascal Goudkuil

Veluwefonds en Riedel versterken natuur Veluwe

4 april 2022 om 08:00 Natuur en milieu

ERMELO Stichting Veluwefonds en sapfabrikant Riedel uit Ede, bekend van de merken Appelsientje, Coolbest, Taksi en DubbelFrisss, ondertekenen een convenant om samen de Veluwe nog mooier en sterker te maken. 

Beide partijen gaan de komende jaren samenwerken aan een aantal projecten ten bate van de ‘natte natuur’ op de Veluwe. Riedel financiert en het Veluwefonds voert de werving, selectie en begeleiding van de projecten uit. ,,De samenwerking met het Veluwefonds is een mooie stap voor Riedel. We doen graag iets terug voor de Veluwe en willen ons inzetten voor behoud en verbetering van de natuur”, aldus directeur Bas Boswinkel van Riedel. 

De ondertekening van het convenant vond plaats op Landgoed Middachten. Niet toevallig, want daar is ook het eerste gezamenlijke project al uitgevoerd. Er is ongeveer 62 meter aan hoogteverschil op het landgoed. Op de meeste plekken heeft het water tijdens regenval genoeg tijd om langzaam de bodem in te trekken. Echter, op de halfverharde wegen en paden is dat anders. Het water kan hier moeilijk de bodem intrekken, waardoor deze wegen tijdens regenval fungeren als een snelle waterafvoer naar lager gelegen gronden. Het bergen van water is van groot belang voor zowel de natuur als de paden. Zeventien waterafvoerkanalen van meer dan vier meter lang Cortenstaal zorgen er voor dat het water niet meer wegspoelt. 

Voorzitter van het Veluwefonds Mark Sandmann: ,,We zijn er trots om op samen met een duurzaam Veluws bedrijf als Riedel concrete natuurprojecten uit te voeren. Landgoed Middachten was een mooie aftrap en dit jaar zullen we nog twee projecten uitvoeren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie