Afbeelding
Pixabay

Maatjes gezocht die een nieuwe Ermeloër helpen integreren

1 april 2022 om 09:00 Maatschappelijk

ERMELO Het maatjesprogramma is opgezet door Welzijn Ermelo in samenwerking met het Diaconaal Platform Ermelo. Het doel is om Ermelose nieuwkomers (statushouders) te helpen bij het sociaal integreren in de gemeenschap. 

In de eerste periode worden statushouders bij het opstarten van hun leven in Ermelo ondersteund door Vluchtelingenwerk Ermelo. Vanuit het programma Thuis in Ermelo worden daarna vrijwilligers in contact gebracht met statushouders. Hiervoor is het programma op zoek naar maatjes.


VRIEND Een maatje is iemand die informeel contact heeft met een statushouder, vanuit de rol van vriend. Een vrijwilliger kan gekoppeld worden aan een individuele statushouder of gezin. Er kan ook voor gekozen worden om als gezin het contact aan te gaan. Een maatje is er voor de ander door een gezellige sfeer te creëren, er te ‘zijn’, naar het verhaal van de ander te luisteren, samen activiteiten te ondernemen en praktisch te helpen waar dat nodig is. Maatjes worden doe je vanuit liefde en betrokkenheid voor de ander, met passie voor Ermelose nieuwkomers.

Aanmelden als maatje kan bij Wafa Fare op wafa.fare@welzijnermelo.nl. Ook statushouders kunnen zich bij Wafa aanmelden voor het programma. Meer informatie staat op welzijnermelo.nlhervormd-ermelo.nl. Voor vragen kan men tevens terecht bij Sia (sialoedeman@gave.nl) of Annet (annetvandentop@gmail.com). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie