eerste Kliederkerkviering  op 31 maart 2019 in Immanuelkerk
eerste Kliederkerkviering op 31 maart 2019 in Immanuelkerk (Foto: Sjaak Teuwissen)

'David en Goliath' thema van derde kliederkerk Ermelo

Op zondag 15 september vindt al weer de derde Kliederkerk in Ermelo plaats. Dit keer is de Oude Kerk aan de Kerkbrink 1 gastheer, en het thema luidt ‘David & Goliath’. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd). Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.

De Kliederkerk Ermelo is een initiatief vanuit de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk (PKN) in Ermelo, en sluit aan bij de Kliederkerk Nederland dat met name door de Protestantse Kerk Nederland is geïnitieerd. Ze richt zich op mensen van verschillende generaties, en ongeacht hun grote of minder grote betrokkenheid bij een kerk. Kliederkerk is een mogelijkheid om bijvoorbeeld als gezin gezamenlijk aan een viering deel te nemen, zonder zich te hoeven opsplitsen.

Ook in Ermelo wordt het thema telkens op verrassende en creatieve wijze uitgewerkt. Op 15 september met onder meer een zangworkshop waarvan de liederen terugkomen in de viering; en diverse andere doe-activiteiten voor jong en oud. De organiserende werkgroep hoopt dat dit tot de verbeelding sprekende Bijbelverhaal op vernieuwende en betekenisvolle wijze bij groot en klein tot leven komt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden