Bridgeclub Ermelo zet jeugdbridge in Ermelo en Harderwijk voor 6e jaar in de startblokken

“Nou..", mompelde Albert, een van de vele vrijwilligers die afgelopen jaar heeft geholpen met het geven van bridgeles aan basisschoolleerlingen, toen hij hoorde dat bridge leren heel waardevol is voor kinderen. "Nou,...voor mij is het andersom! Ik vind het heel waardevol voor mezelf".

Afgelopen woensdag is -onder het genot van een hapje en een drankje- de start gemaakt van weer een mooi seizoen jeugdbridge, dat inmiddels voor het zesde jaar wordt georganiseerd vanuit Bridgeclub Ermelo. Op deze startbijeenkomst waren docenten, basisschoolleerkrachten, ervaren en niet-ervaren jeugdbridgebegeleiders bijeen.

Nelly Michon, die deze kar trekt, heeft afgelopen jaar alle lesboekjes geschreven. Helemaal aangepast aan deze tijd en bedoeld voor beginnende (jeugd)bridgers. "Bridgen is een geweldige leer-activiteit voor kinderen", aldus Michon. "Niet alleen onthouden, begrijpen en toepassen van de theorie, maar ook analyseren, leren van je fouten en creatieve oplossingen verzinnen. Tel daar leren focussen en goed samenwerken bij op en je hebt een gezellige, maar vooral leerzame activiteit."

Dat het voor de vrijwillige begeleiders naast heel leuk ook leerzaam is, is mooi meegenomen.

De derde week september starten de lessen voor meer dan 100 leerlingen op de Klokbeker, de Beatrixschool, de Alfons Ariens, de Topklas van het expertisecentrum van Stichting Proo op de Arendshorst en op het Nassau-Veluwe. De 30 begeleiders vanuit de verschillende bridgeverenigingen uit de buurt staan te trappelen om te beginnen.

Lijkt het je ook leuk om kinderen te helpen om bridge te leren, heb je als basisschool belangstelling voor bridgelessen of zou je zelf willen leren bridgen?

Neem even contact op met Sonja van Katwijk, secretaris.bcermelo@gmail.com, dan kijken we wat er mogelijk is.

Sonja van Katwijk

Meer berichten