tekst over veilige deuren en foto
tekst over veilige deuren en foto (Foto: Jannie Simon- van den Poll)

Veilige deuren

Mijn moeder had dementie en kwam 'achter gesloten deuren'. Zo wordt dat in de volksmond vaak genoemd. Wat heb ik dat altijd een nare term gevonden. Ik zei dan ook tegen mijn moeder: "jij komt niet achter gesloten deuren hoor, jij komt achter veilige deuren." Dat vond ze fijn. Gesloten deuren worden meestal geassocieerd met opgesloten worden. Dat is voor mensen met dementie en alzheimer een beangstigend idee.

Ik ben er dan ook erg voor dat het verandert gaat worden in VEILIGE DEUREN. Dat klinkt niet alleen veel fijner maar het is ook een veilige omgeving ze. Op mijn Facebook kreeg ik op dit bericht heel veel ontroerende en positieve reacties hierop. Is het bericht al meer dan 1000x gedeeld en kreeg ik ook berichtjes met de vraag of ze mijn tekst, die ik op de foto gezet heb, mogen gebruiken om die op de toegangsdeuren van pg afdelingen mogen hangen(met mijn naam erbij).

Ik had dit allemaal niet verwacht toen ik dit op Facebook zette. Dat het veranderen van 1 woordje zo veel positieve reacties kreeg. Laten we het vanaf nu 'achter veilige deuren' noemen, voor al die mensen die dementie of alzheimer hebben of krijgen en voor hun familie.

Jannie Simon-van den Poll                                                                                                                                                

Meer berichten