Foto:

Column Ronnie Regeling: 'Verrassingen'

Hebt u genoten van de afgelopen zomermaanden? Of u nu op vakantie bent geweest of dat u in Ermelo gebleven bent, genieten kan overal. Hebt u nog positieve verrassingen beleefd afgelopen zomer, onverwachte dingen die u niet had verwacht en waar u ontzettend van hebt genoten? Het geeft vakanties soms net dat extraatje, die kers op de taart.

Verrassingen zijn altijd leuk. Als mijn ouders vroeger zeiden een verrassing te hebben, kon ik niet wachten totdat ik wist wat het was. Als verrassing ergens naar toe gaan wat al lang op mijn verlanglijstje stond bijvoorbeeld. De verrassingsuitjes waren de leukste uitjes en gelukkig kan ik terugkijken op diverse van die uitjes. Nog altijd vind ik de onverwachte positieve dingen het leukst, dingen die je van tevoren niet plant, maar die wel gebeuren.

Zo werden we onverwachts getrakteerd op een schitterend mooie paarse heide, nadat we vorig jaar vanwege de droogte nauwelijks tot geen bloeiende heide hebben gezien. De deskundigen voorspelden vorige zomer dat de heide jaren nodig had om te herstellen, maar wat was de verrassing groot dat de Veluwe weer landelijk nieuws werd vanwege de prachtige paarse kleur die de heide had. Dit zijn toch cadeautjes van moeder natuur, wat een beetje regen niet kan doen en je beseft weer hoe mooi je in Ermelo woont. Dan wordt ons weer getoond, wij kunnen van alles kunnen voorspellen en plannen, maar de natuur zorgt altijd weer voor onverwachte wendingen.

Overigens merk ik dat met andere zaken ook vaak, we willen alles tot in de puntjes regelen en plannen en daarmee verrassingen uitsluiten, we zouden vaker moeten beseffen dat niet alles altijd te plannen valt. Alleen al als je kijkt naar het leven, we maken graag toekomstplannen en kijken soms ver vooruit, zonder je te realiseren, dat je zomaar te maken kunt krijgen met onverwachtse gebeurtenissen.

Laten we accepteren dat we niet alles kunnen plannen en vooral genieten van iedere dag en het mooie wat de natuur ons laat zien.

Ronnie Regeling

VVV Ermelo

Meer berichten