Afbeelding
Pixabay

Aanpak herinrichting Oude Telgterweg

15 maart 2022 om 10:00 Verkeer en vervoer

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt 95.000 euro uitgetrokken om te komen tot een plan voor de herinrichting van de Oude Telgterweg. In deze kosten is ook het aantrekken van een externe projectleider begrepen.

Aanpak Oude Telgterweg

Doel van het op te stellen plan is de verkeersveiligheid te verbeteren waarbij wordt voldaan aan de richtlijnen die gelden voor een dertigkilometerweg. Hiermee moet een veilige toegang worden verkregen naar het nieuw te bouwen sportcomplex maar ook de verkeersveiligheid naar de Westflank van Ermelo worden verbeterd. Uiteindelijk moet de Oude Telgterweg groener, veiliger, vitaler en bereikbaarder worden. 

De weg geldt als ontsluitingsweg voor het gebied. Aangegeven wordt dat het inspraakproces veel aandacht verdient. Er moet rekening worden gehouden met de wensen van de ondernemers van Kerkdennen, de inwoners en de toekomstige bezoekers van het sportpark. De wensen van deze gebruikers zijn zeer uiteenlopend. 

De herinrichting van de weg moet binnen een jaar na de opening van het nieuwe sportpark worden gerealiseerd. De indicatie is dat het nieuwe zwembad en sporthal in het eerste kwartaal van 2025 kunnen worden geopend. Op voorhand wordt aangegeven dat de termijn voor het herinrichten van de Oude Telgterweg van een jaar kort is. Rond de herinrichting van de weg is veel te doen geweest. Met name het CDA heeft er lang voor gestreden om, gezien beloften in het verleden, de herinrichting van de weg te koppelen aan de komst van het nieuwe sportcomplex. Daarvoor werd echter geen meerderheid verkregen binnen de Ermelose gemeenteraad. De aan te trekken projectleider wordt verantwoordelijk voor het inspraakproces met alle betrokken partijen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie